Dezinformarea este un fenomen ingrijorator azi – alege sa nu faci parte din acest public

0
26
momentum.co.ro

Exista aceasta tendinta astazi de a crede mai tot ceea ce citim, uneori fara a trece prin filtrul personal randurile pe care le parcurg ochii nostri. Fie din naivitate, fie pentru ca nimic parca nu mai impresioneaza astazi, parca orice gasim pe internet luam de bun.

Nu intotdeauna insa stirile pe care le citesti pe diversele retele de socializare sunt si adevarate. Dezinformarea este astazi in masa, iar asta e o problema ingrijoratoare. Nu putini sunt cei care cred tot ce citesc si, mai mult decat atat, raspandesc cu o viteza uimitoare stirile respective. Cu precadere cei tineri prezinta o curiozitate destul de acerba vizavi de ceea ce se promoveaza in mediul online. Iata ca acestia constituie si publicul cel mai volatil, cel mai usor de influentat. Este o problema atunci cand nu mai trec prin filtrul personal informatiile respective, ci le iau din start ca fiind de bune. Astfel se realizeza dezinformarea, zi de zi, iar consecintele acestui fapt se vad prin faptul ca multi nu mai reusesc sa diferentieze realitatea de neadevarurile care circula astazi.

Nu e de glumit mai ales atunci cand stirile citite afecteaza principiile politice, pentru ca fiecare ar trebui sa aiba propria parere vizavi de astfel de aspecte. A fost perioada in care campaniile politice organizate pentru functia de presedinte au acaparat site-urile de stiri. Bineinteles ca nu tot ceea ce a circulat si inca mai circula cu privire la candidati a reprezentat informatie verificata. Multe dintre acestea au fost si zvonuri, incercari reusite sau esuate de a scadea din valoare contracandidatilor si asa mai departe. Cel putin asta e parerea unora, pe cand altii nu au nimic de zis pentru ca nu constientizeaza influenta pe care o au jocurile politice.

Cum sa combati dezinformarea? Unde poti citi stiri de calitate?

Nu spune nimeni ca toate site-urile de stiri distribuie astfel de informatii. Sunt si locuri in care poti citi stiri la subiect, transparente si care nu bat campii. Momentum.co.ro este un exemplu de platforma unde stirile nu se abat de la subiect si deci unde nu iti vei pierde rabdarea.

Este special conceput pentru cei pasionati de stiri, care doresc sa fie informati corect, care nu sunt dispusi sa piarda ore in sir cautand stiri pe teme de interes.

In cadrul acestui portal de stiri gasesti informatiile dorite din domeniul politic, social, economic, dar si din altele de interes. Poti citi stiri pe diverse subiecte, de divertisment, noutati din lumea sportiva, din lumea tech si asa mai departe.

Daca gasesti ceva ce iti cucereste atentia, respectiv daca citesti stiri care merita sa fie impartasite cu cei apropiati, atunci ai posibilitatea de a le distribui acestora cu ajutorul butonului de share disponibil. Vei vedea ca Momentum este o platforma intuitiva, practica, user friendly. Poate fi accesata de oricine simte nevoia de a afla ce se intampla in jur, care este directia in care se indreapta lucrurile in domenii diferite si asa mai departe.