Detailing auto – ce este si cum ajuta

0
613
4cars.ro

Unii confunda termenul de detailing cu termenul de tuning. Asemanarea intre cele doua este data de faptul ca atat un proces cat si celalalt conduc la cresterea valorii de vanzare a unui autoturism si la imbunatatirea aspectului acestuia.

Detailingul este un proces ce se efectueaza atat la nivelul exteriorului masinii cat si la interior. Pentru partea de exterior, sunt necesare procese de curatare, lustruire si protejare pentru cosmetizarea masinii.

Curatarea implica inlaturarea tuturor particulelor straine de pe caroserie – se folosesc in acest caz spalarea si in unele cazuri argila – aceasta are proprietati de eliminare a murdariei ce nu poate fi inlaturata prin spalarea cu apa (cazul impuritatilor din interiorul lacului).

Ulterior intervine lustruirea si protejarea prin aplicarea unui material sub forma lichida sau sub forma de pasta, care sa impiedice alte materii straine sa se fixeze pe suprafata caroseriei.

In ceea ce priveste detailingul interior, presupune curatarea habitaclului si a tot ceea ce include acesta. Aspirarea este un proces obligatoriu, insa detailingul interior nu se rezuma doar la atat. Se folosesc detergenti de curatare, aspiratoare cu abur si diverse tipuri de perii pentru curatarea profesionala a tapiteriei, mochetei si materialului de pe plafon. Pentru suprafetele neporoase din materiale plastice sau metalice se aplica procedeul de stergere si de lustruire, in asa fel incat aspectul sa fie unul apropiat de cel initial.

Detailingul auto impune exact ceea ce ii spune si denumirea – atentie la detalii sporita. Orice pata de pe caroserie sau din interior poate atrage atentia, in special in cazul in care proprietarul doreste sa vanda masina. Ca un element ce sporeste valoarea de vanzare, detailingul auto se dovedeste a fi de foarte mare ajutor.

Pe langa detailing auto, mai pot fi aplicate unele strategii pentru cresterea valorii autoturismului ce se doreste a fi vandut. Aceste strategii implica accesorizarea si completarea cu diverse decoratiuni si elemente specifice, modificari aduse la nivel de estetic. Poti gasi o decoratiune auto la pret bun care sa arate foarte bine si care sa se potriveasca perfect cu masina. De la becuri si luminite auxiliare si pana la dotari precum capete de schimbator, huse de protectie pentru volan si tapiterie, boxe suplimentare sau ceasuri modificate in bord, orice astfel de schimbare poate sa ofere un aspect diferit si o nota de personalitate autoturismului pe care incerci sa il vinzi.

Spuneam la inceput ca detailingul si tuningul sunt doua lucruri diferite. Per total insa, ambele ajuta intr-o privinta: modifica aspectul, estetica unei masini si o fac mult mai atractiva pentru cumparatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here