Descopera misterele lumii antice

0
554

Descopera cu misterele lumii civilizatii disparute, ruine si fapte, mistere care raman nerezolvate, in intreaga lume.

1.Gigantii din Nevada. Legendele din Nevada (SUA) despre oamenii-giganti, inalti de 4 metri si avand parul roscat erau inca vii atunci cand America a fost colonizata. Se spune ca ultimii giganti au fost ucisi chiar de catre primii colonisti, la intrarea intr-o pestera. In anul 1931 au fost descoperite doua schelete de uriasi pe fundul unui lac secat. Unul era inalt de 2,60 metri, iar celalalt de 3,3 metri.

2.Pietrele care merg singure. Nimeni nu poate explica acest fenomen straniu. Fenomenul are loc in Valea Mortii din Parcul Naţional SUA. Platoul Racetrack este perfect drept de la nord la sud si de la est la vest. Rocile aluneca pe sedimentul platoului, lasand urme foarte vizibile, insa nimeni nu a putut sa vada efectiv cum anume se petrece aceasta.

3.Liniile mozaicului Chinezesc. Situat in desertul provinciei Gansu Sheng din China, mozaicul este alcatuit din linii care par sa nu aiba nicio logica. Exista multe informatii despre aceste linii stranii ale mozaicului, care sunt gravate in piatra. Liniile acopera o suprafata imensa, dar cu toate acestea ele isi pastreaza rectilinitatea, in ciuda curburii terenului si a obstacolelor sale.

4.Primul Calendar din piatra. In desertul Sahara, din Egipt, se gaseste cel mai vechi calendar astronomic din piatra, fiind cunoscut si in prezent.  Se pare ca a fost construit aproximativ cu 1000 de ani inainte de complexul de la Stonehenge. Nabta a fost ridicat pe malul unui lac ce este secat in prezent. Uluitor e ca blocurile de piatra uriase care il compun, inalte de peste 3 metri, au fost deplasate pe distante enorme prin desert in urma cu 6000 de ani, pentru a construi acest calendar astronomic.

5.Teotihuacan. In Mexic exista marea piramida de la Teotihuacan. Constructiile acestui oras vechi contin in peretii lor straturi de mica. Cel mai apropiat sit unde exista mica se afla insa in Brazilia, la mii de kilometri departare. Mica se foloseste mai ales in tehnologie si in producerea energiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here