Descopera care sunt cele mai scumpe parfumuri din lume

0
374
clive-christian-no1

Parfumurile exista inca din timpul celor mai vechi civilizatii, scopul acestora fiind ce de a oferi un miros frumos unei persoane, unui obiect, unui animal sau locurilor unde locuiesc oamenii.

Cu cat parfumul este mai placut si se apropie de perfectiune, cu atat pretul devine tot mai fabulos. Dar nu uita ca luxul si opulenta au preturile lor, justificate de altfel. Stim cu totii ca un produs de calitate costa, in general, mai mult decat unul obisnuit. O aroma senzationala si un recipient ca o bijuterie fac intotdeauna diferenta.

Parfumurile moderne dateaza din a doua parte a anilor 1800, cand oamenii au reusit sa dezvolte capacitatea sa sintetizeze in cantitati comericiale diferiti compusi aromatici, precum vanilia şi cumarina. Aceasta descoperire a permis crearea de arome şi mirosuri care, înainte, erau imposibil de redat daca erau folosite doar surse naturale.

Parfumul Clive Christian este dovada pura ca parfumurile sunt „diamante lichide”. Sticla pretioasa in care a fost inglobat parfumul are stralucire de diamant nu doar la modul metaforic, intrucat pe sticla parfumului este fixat un diamant de cinci carate ce valoreaza peste 200.000 $.

Hermes – 24 Faubourg, 1.500 de dolari. Acest parfum a fost creat in 1995 de catre Maurice Roucel si Bernard Bourjois pentru a se potrivi cu „feminitatea si luxul”.

Ralph Lauren –Notorious, este parfumul femeii indraznete pentru a carei dorinte nu exista margini. Parfumul Notorious este un parfum creat pentru femeile sexy, misterioase si puternice.

Annick Goutal – Eau d’Hadrien, 1.500 de dolari sticla- Eau d’Hadrien are la baza note aromate de portocala si lamaie Siciliana. Se spune despre mirosul sau dulceag ca este aproape magic si starneste fascinatia tuturor.

Parfumul Caron’s Poivre, creat pentru prima data in 1954, dezvaluia de atunci o parte din reteta care avea sa nu mai ramana la fel de secreta: combinatia de piper negru si rosu, pretul acestuia fiind de 2.200 $, clasandu-se astfel in mijlocul topului mondial in materie de parfumuri de lux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here