De ce jocurile pe smartphone nu se compara cu cele pe PC

0
604
jocurile pe smartphone

Smartphone-urile au devenit dispozitive indispensabile – le folosim zilnic, pentru scopuri variate: de la divertisment la comunicare, de la sarcini date la munca pana la tot ce inseamna a tine legatura cu cei dragi. Pe partea de divertisment, gamingul a devenit o activitate foarte frecventa pe smartphone-uri. Impatimitii de jocuri incep deja sa ceara si pentru smartphone-uri aplicatii de tipul jocurilor care sa echivaleze cumva preferintele lor in materie de gaming pe PC.

Ceea ce se doreste este sa existe varianta de joc si pentru smartphone, insa experienta de gaming nu se poate compara niciodata cu cea resimtita atunci cand se joaca pe un alt tip de platforma, indiferent ca este vorba de PC-uri, laptopuri sau console.

Principalul factor in favoarea gamingului pe smartphone-uri il reprezinta faptul ca acestea pot fi usor utilizate, iar ecranul ofera o experienta placuta. Jocurile cu curse de masini de pe un dispozitiv Android sau iOS sunt destul de distractive. Nu pot fi comparate insa cu experienta pe care o resimte gamerul atunci cand joaca acelasi joc pe PC. Principalele diferente sunt date de dimensiunea ecranului: la smartphone-uri acesta are o marime ce nu permite detalii prea multe. De asemenea, chiar si ecranele de smartphone ce pot rula la rezolutii mari nu sunt de ajutor, deoarece pixelii au dimensiuni mult prea mici.

O alta problema legata de gamingul pe smartphone-uri este cea data de lipsa de putere. Chiar daca intr-o masura pot fi vazute toate detaliile, jocul poate sa nu ruleze suficient de repede. Motivele? In primul rand puterea de procesare mai redusa si spatiul de stocare insuficient. Un computer sau un laptop are o putere de procesare de aproape 10 ori mai rapida decat a unui smartphone, iar ca spatiu de stocare poate sa sustina lejer 10-15 jocuri de dimensiuni mari, in timp ce un smartphone poate rula in cel mai bun caz doar doua.

Durata de viata a bateriei ar fi un alt aspect ce defavorizeaza gamingul pe smartphone-uri. Utilizatorul se poate bucura de jocuri doar cateva ore, cat rezista bateria, in alte cazuri chiar mai putin.

Desi nu este deloc imposibil ca smartphone-urile sa ajunga sa egaleze performantele unui PC in materie de gaming, sistemele desktop vor avea tot timpul un avantaj pe partea de experienta vizuala, putere si performante. Experienta gamingului pe PC va ramane, prin urmare, una superioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here