De ce este bine sa tratezi din timp hernia de disc?

0
392
hernia de disc

V-ati intrebat vreodata cat de putine lucruri am fi in stare sa facem daca starea de sanatate nu ne-ar permite sa desfasuram multiple activitati? Ei bine, nu este deloc un secret faptul ca inainte de orice, trebuie sa ne punem starea de sanatate pe primul loc si sa facem tot posibilul pentru a ne asigura ca este optima.

Una dintre numeroasele probleme cu care ne confruntam in ziua de astazi este hernia de disc. Foarte multe persoane nici nu au confirmat acest diagnostic. Totusi, desi la prima vedere nu pare sa fie o afectiune atat de grava, neingrijirea si netratarea sa poate sa duca la efecte severe pentru starea noastra de sanatate.

In cazul in care nu acordati suficienta importanta herniei de disc, puteti ajunge la o serie de complicatii, precum:

  1. Durerile cronice: intrucat discul herniat depune presiune pe structurile nervoase de la nivelul canalului vertebral, apar o serie de dureri severe.
  2. Mobilitatea este grav afectata: in cazul in care nu acordati suficienta atentie gravitatii herniei de disc cervicale, exista o sansa mare ca membrele superioare (bratele) sa va fie grav afectate. In acelasi mod, hernia de disc lombara afecteaza mobilitatea membrelor inferioare.
  3. Incontinenta sfincteriana: hernia de disc lombara in forma grava duce la aparitia acestei afectiuni. Aceasta se manifesta prin lipsa de control asupra vezicii urinare, incontinenta urinara si, de asemenea, pierderea controlului asupra colonului, implicit asupra actului de defecatie.
  4. Maduva spinarii poate suferi leziuni permanente: aceasta nu este tocmai frecventa, insa daca nu tratati hernia de disc corespunzator, leiunile permanente asupra maduvei nu pot fi excluse.

Principalele simptome care va indica faptul ca exista mare posibilitatea sa suferiti de hernie de disc sunt:

– senzatii de amorteala si de furnicaturi in zona afectata

– senzatie de slabiciune sau pierderea de putere in zona afectata, intrucat muschiul va fi inervat de nervul afectat.

– dureri indeosebi in partea inferioara a zonei spatelui. Cel mai frecvent, durerile ce apar ca un simptom al herniei de disc sunt unilaterale, continue (fara caracter pulsatil) si apar atunci cand adoptati aceeasi pozitie, accentuandu-se in special daca tusiti, stranutati, radeti sau va fortati.

Daca va intrebati care sunt principalele cauze ce conduc la aparitia herniei de disc, dintre acestea putem enumera urmatoarele:

– discul intervertebral este deshidratat

– prin inaintarea in varsta, discul isi pierde din flexibilitate si devine cu mult mai sensibil in fata leziunilor sau a socurilor

– obisnuiti sa adoptati frecvent o pozitie incorecta(postura incorecta)

– depuneti frecvent o activitate fizica cu mult mai intensa decat va este recomandat

– obezitatea

– adoptarea unui stil de viata sedentar

Daca vi s-a confirmat faptul ca suferiti de aceasta afectiune nu trebuie sa va ingrijorati, intrucat exista numeroase forme de tratament pentru hernie de disc. Desi aceasta este o afectiune dureroasa, tratamentul sau nu este dureros.

Prin tratamentul pentru hernia de disc, se doreste inlaturarea completa a durerii, precum si incetarea tulburarilor senzitive la nivelul membrelor. Una dintre cele mai recomandate practici in acest sens este chiropractica. Specialistul in acest domeniu este cel mai indicat pentru a va diminua simptomele herniei de disc intr-o maniera corecta.

Una dintre principalele locatii in care puteti beneficia de un tratament eficient al herniei de disc cu ajutorul chiropracticianului este Chiromedica Health & Wellness Center din Cluj-Napoca. Mai multe informatii veti gasi pe site-ul chiromedicahealthcenter.ro.

hernie de disc

Asadar, dupa cum puteti observa din randurile de mai sus, hernia de disc este o afectiune care, netratata, va duce la diverse complicatii severe ce afecteaza considerabil starea de sanatate. Cel mai recomandat este sa apelati din timp la ajutorul unui specialist in chiropractica, ce poate identifica solutiile optime de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here