fbpx
Blog SEO

Cum sa cauti o informatie specifica pe un website

Chiar daca Google este bun atunci cand vine vorba de cautari, iar tu ai un continut adaptat SEO asa cum trebuie, uneori rezultatele pe care cei care cauta o anumita informatie le primesc nu sunt exact cele pe care le cauta.

Ei bine, atunci cand se intampla asta, pentru a primi cele mai specifice rezultate, userii vor cauta pe Google informatia aceea direct pe site-ul tau. La fel poti sa faci si tu atunci cand vrei sa monitorizezi mai atent ce face competitia ta si cum poti sa imbunatatesti strategia ta asupra informatiilor pe care le livrezi.

Cum se foloseste site search

Site search este atunci cand cineva cauta pe Google direct informatia de pe site-ul tau. Suna ciudat, nu-i asa? Haide sa iti spunem cum se face asta si poate sa profiti chiar si tu de aceasta strategie.

Sunt trei pasi care se urmeaza in cazul unui site search:

  1. Mergi pe Google.
  2. In casuta de search introdu site-ul tau – de exemplu 247digital.net – si cuvantul cheie care te intereseaza – sa zicem SEO.
  3. Reia cautarea si mai specific, daca rezultatele primite nu te multumesc.

Pentru o acuratete cat mai mare a rezultatelor, incearca sa gasesti termeni cat mai specifici in legatura cu subiectul in cauza sau sa adaugi chiar si anul din care doresti sa afli informatia.

Bune practici in site search

Faptul ca stii cum functioneaza site search te va ajuta atat pentru a monitoriza concurenta, cat si pentru a sti ce sa mai imbunatatesti la tine pe site.

Desigur, pentru a indeplini cat mai bine cea de-a doua cerinta, este necesar inainte sa faci un mic research si sa studiezi bine site-ul din dotare.

In orice domeniu ai activa, este important ca oricine sa ajunga la informatia pe care o cauta cat mai usor. Iar daca activezi in domeniul e-commerce, este foarte important pentru tine ca vizitatorii site-ului sa gaseasca usor produsul de care sunt interesati.

Iata cateva tehnici prin care poti sa ii ajuti sa faca asta, in cativa pasi simpli care urmeaza dupa researchul despre care iti spuneam mai sus:

  • in partea de backend a website-ului tau, categoristeste continutul pentru a da rezultate cat mai accurate;
  • foloseste functia de autocomplete atunci cand cineva cauta ceva pe site-ul tau;
  • foloseste limbajul pe care audienta ta il foloseste atunci cand face cautari. A avea un limbaj cat mai natural inseamna o apropiere fata de utilizatori si astfel ei se vor simti intelesi atunci cand vorbesti pe limba lor.

Cum te ajuta site search daca esti marketer sau business owner

Ca om de marketing sau business owner, incerci intotdeauna sa gasesti solutii inovative de a scoate in fata brandul pentru care lucrezi sau pe cel personal.

Iata cele mai comune metode de a te folosi de site search in munca ta:

  • fa o analiza a competitiei: unul dintre cele mai importante task-uri ale unui marketer este acela de a analiza concurenta: ce fac bine/ ce fac mai putin bine. Astfel iti vei da seama unde poti sa aduci imbunatatiri in cazul brand-ului pentru care lucrezi. Vezi cum se folosesc ei de cuvinte cheie si care este mecanismul dupa care functioneaza, apoi afla ce poti sa faci mai bine decat ei si pune in practica.
  • cauta idei noi de exploatat: poate un cuvant cheie care pe site-ul tau este prezentat intr-un fel, pe cel al concurentei este prezentat in alt fel, iar tu poti sa il aduci intr-o alta lumina, poate o combinatie intre cele doua. Acesta ar fi un improvement fata de ce aveai pana acum.
  • cauta date despre produse sau servicii despre care poate nu stiai ca business-ul pentru care lucrezi le are, pentru ca esti la inceputul colaborarii cu ei. Astfel vei putea ajunge cu mult inainte de cand ai intrat tu in povestea lor.

Spune-ne in comentarii: tu stiai de aceasta tehnica de cautare? O folosesti? Si daca da, te-a ajutat pana acum?

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net