Curiozitati despre creierul uman

0
416

Creierul uman a fost de multe studiat si restudiat pentru a obtine informatii. Cercetatorii si oamenii de stiinta au reusit sa afle foarte multe in legatura cu acesta dar mai sunt multe lucrui de aflat. Printre lucrurile pe care le stim pana acum am putea enumera:

Oamenii au creiere de dimensiuni diferite

Cercetatorii au scos la iveala faptul ca oamenii au creiere de dimensiuni diferite. Conform acestora, cu cat este mai inteligent un om cu atat creierul sau va fi mai mare. Cu cat este mai mic capul unei anumite persoane cu atat este mai mica puterea de concentrare si abilitatea de a gandi. Cercetatorii au spus ca marimea capului este aceea care arata cat de mare va fi si creierul. Acestia au gasit ca Einstein avea in creier destul de diferit de restul lumii avnad un numar neobisnuit de mare de neurono. Un alt exemplu faimos este cazul lui Ung Young care a inteles algebra la doar 8 luni si la doar 2 ani vorbea fluent in 4 limbi.

Creierul nu simte durere

De multe ori probabil ai vazut prin filme, doctori care realizau diferite proceduri medicale asupra creierului pe viu, iar pacientii acestora nu simteau nimic. Acest lucru este posibil deoarece creierul in sine nu are simt. Acesta nu este un organ de simt, ci in schimb acesta primeste comenzile in legatura cu durerile simtite de restul organelor cu simt. Lipsa receptorilor de durere fac din creier un organ care nu simte nici macar atingerile de instrumentele doctorilor.

Creierele noastre sunt organe foarte complicate si sunt alcatuite in proportie de 75% din apa. Acestea sunt impartite in doua emisfere fiecare cu partea sa de activitati specifice. Se spune ca barbatii isi folosesc partea dreapta a creierului mai mult decat femeile. Acest lucru se intampla deoarece barbatii au o gandire mai logica decat femeile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here