Cum iti decizi starea pe care o ai in fiecare zi – sfaturi pentru culorile casei

0
304

Daca este adevarat ce se spune despre culorile casei si anume ca influenteaza starea pe care o avem, cand vine vorba de alegerea nuantelor care sa decoreze casa inseamna ca trebuie sa alegem o data pentru timp indelungat cam cum ne place sa ne simtim. Conteaza extrem de mult sa ai armonie in detalii si mai cu seama sa tii cont de faptul ca o vopsea lavabila interior nu este doar o joaca, de a da cu pensula pe perete pentru un aspect nou.

Iata si cateva sfaturi in alegerea tipului de culoare a vopselei lavabile

  1. Verifica de mai multe ori culoarea intr-o lumina potrivita, de preferat sa fie vorba de lumina naturala. Ce poate parea a fi ceva placut dimineata nu se vede la fel de bine in lumina de seara sau chiar invers. In plus, culoarea pentru care optezi se va schimba cu 2 nuante dupa uscare deci imaginea de final este un pic diferita.
  2. Se merge cel mai adesea pe ideea de culoare neutra si asta pentru ca este mai usor sa incorporezi si alte combinatii in elementele de decor. Asadar, pata de culoare poate fi in prezenta unor elemente precum perne de decor si alte tablouri pe care le adaugi in camera. Insa culoarea peretilor ar trebui sa fie una potrivita si armonioasa in combinatie cu orice alta nuanta. Si imagineaza-ti ca intr-o camera ai atat de multe elemente pe care le adaugi.
  3. Apeleaza la acele culori care creeaza si un soi de iluzie. Spre exemplu a apela la ideea de a avea un tavan colorat mai inchis fata de restul peretilor face ca incaperea cu pricina sa fie mai mica ca si inaltime si invers.

Daca te-ai decis la o culoare mai puternica, trebuie sa stii ca acestea au proprietati aparte. Spre exemplu nuantele inchise devin mai palide in scurt timp, deci implica nevoia de reimprospatare a stratului destul de repede. De asemenea, modul in care arata o incapere tine de alegerea nuantei intrucat efectul total se raporteaza la cat este de extinsa suprafata ce tocmai a fost pictata. Deci, tine cont si de cat spatiu ai la indemana, cat este de spatioasa o incapere si ce efecte doresti sa creezi.

Avand in vedere ca se urmeaza si un soi de trend pentru modul in care se aranjeaza o incapere poti merge pe stilul marsala, combinat si echilibrat de galben de ce nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here