Cum am ajuns sa am un stil de viata mai sanatos?

0
464
Carit San Med policlinica in Targu Mures

De foarte multe ori persoanele refuza sa faca o schimbare in viata lor sau le amana pana in momentul in care nu mai au de ales. In aceeasi situatie pot spune, cu rusine, ca am fost si eu. Luasem foarte mult in greutate, ma simteam mereu obosit si lipsit de energie, starea mea de spirit era una aproape depresiva, iar toate acestea erau o oglinda a vietii mele lipsite de echilibru. Trebuia o schimbare!
Am verificat starea de sanatate
Primul pas pe care l-am facut atunci cand am stiut ca trebuie sa apara o schimbare in viata mea a fost sa verific starea de sanatate. Cum o puteam face mai bine decat sa merg la specialisti? Am facut o consultatie la Carit San Med Policlinica in Targu Mures si acestia mi-au confirmat ceea ce simteam pe deplin, mai exact ca organismul meu are nevoie de un stil de viata mai sanatos, o dieta mai echilibrata si un somn odihnitor.
Totul pleaca de la alimentatie
Dupa ce am vazut starea mea de sanatate am fost si mai motivat sa imi schimb stilul de viata, iar acesta trebuia sa plece in primul rand de la alimentatie. Ceea ce mananci are un rol deosebit de important asupra organsmului si a functionalitatii acestuia.
Am scos din dieta mea toate bauturile carbogazoase, dulciurile rafinate, grasimile in exces, iar conform unui program clar stabilit si detaliat organizat de catre un nutritionst de la Carit San Med, am inceput sa pun in practica noua mea alimentatie. Am inceput sa mananc la ore fixe, sa imi cantaresc mancarea si sa am un echilibru la fiecare masa sau gustare intre principalii macronutrienti (glucide, lipide, proteine), minerale, vitamine si apa.
Progresul incepea sa se faca vizibil de la o zi la alta, iar in doar trei luni de zile am reusit sa slabesc peste 9 kg, asta doar in urma unei diete echilibrate.
Odihna este foarte importanta
Eram mereu obisnuit sa am un stil de viata foarte alert si ma adaptasem acelui nivel de stres constant. Toate acestea imi faceau foarte mult rau, nu doar din punct de vedere psihic. Somnul meu incepea sa aiba mult de suferit, iar asta se transmitea catre intregul organism.
Daca-mi doream cu adevarat o schimbare trebuia sa ma ocup si de acest aspect, astfel ca am inceput sa dorm la ore fixe, sa imi organizez mult mai bine timpul si in felul acesta am ajuns sa dorm in timpul celor mai bune ore de somn. In prezent dorm aproximativ 8 ore in fiecare seara, iar dimineata ma trezesc cu o stare minunata de odihna si energie.

Carit San Med policlinica in Targu Mures
Am facut sport
In paralel cu alimentatia si odihna am inceput sa acord atentie si sportului. Satisfactia pe care o am dupa fiecare alergare este una de nedescris. Sportul m-a ajutat sa gandesc mai pozitiv, sa fiu mai motivat si sa ma autodepasesc constant.
Dupa un an de zile am revenit la aceiasi specialisti pentru a verifica starea de sanatate. Rezultatul a fost unul uimitor, insa acesta era si pe deplin vizibil. Transformarea a fost una deosebita, iar stilul de viata din prezent merita tot efortul.
Daca simti ca esti in aceeasi situatie nu mai astepta si fa de azi o schimbare. Iti recomand sa incepi cu o consultatie prima data, chiar la Carit San Med Policlinica in Targu Mures, deoarece acolo vei putea primi cele mai bune sfaturi, iar apoi sa le urmezi cu strictete. Nu va fi neaparat usor, dar rezultatele vizibile te vor motiva constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here