Cultul celebritatii

0
686
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

 

Cand actorii de film au devenit stele de cinema la inceputul secolului XX, a inceput si cultul celebritatii, oamenii devenind fascinati de Greta Garbo, Rudolph Valentino, si mai tarziu Joan Crawford, Bette Davis sau Clark Gable. Insa ce se publica in ziare era controlat de studiourile de film, si nu era adevarul: studiourile doreau sa prezinte o imagine curata, eleganta, americana a vedetelor lor, astfal ca faptul ca Joan Crawford, Marlon Brando si Greta Garbo erau bisexuali a fost ascuns, dupa cum s-au ascuns si aventurile extraconjugale ale lui Elizabeth Taylor si Katharine Hepburn, precum si faptul ca vedete ca Judy Garland abuzau de substante ilicite.

In anii 1950, cand sistemul studiourilor a intrat in decadere, ziarele au aflat adevarul despre toate aceste vedete si, prin urmare, si publicul. In anii urmatori, alte vedete au devenit tinta ziarelor de scandal, cu sau fara voia lor: Beatles, Sonny & Cher, Michael Jackson, Madonna, Mick Jagger, aceasta publicitate gratuita nefiind insa de fiecare data binefecatoare, uneori ducand la destramarea relatiilor sau distrugerea carierelor.

Insa, in anii 2000, a aparut un nou tip de celebritate. Daca Marilyn Monroe aparea pe coperta unei reviste de scandal, ajungea acolo macar pentru ca era o actrita buna; cand Madonna a aparut pe coperta revistelor de scandal, lumea stia macar ca era o cantareata si dansatoare buna. Insa nimeni nu stia ce a facut Paris Hilton cand a devenit faimoasa. Aceasta a facut un sex tape, care a devenit cunoscut, Paris fiind fiica proprietarului lantului hotelier Hilton. De acolo, a inceput sa apara zilnic la stiri, in ciuda faptului ca nu facuse nimic cu adevarat notabil. Paris Hilton avea sa devina celebra si abia apoi cantareata, actrita, designer etc, urmand invers cursul faimei.

In ziua de azi, ziarele publica tot mai putin despre vedete in adevaratul sens al cuvantului, in schimb, fiecare pagina este umpluta cu oameni care nu au facut nimic pentru a ajunge acolo: Kim Kardashian, Bianca Dragusanu etc. Andy Warhol avea dreptate, se pare, cand a spus: “In viitor, toata lumea va avea 15 minute de faima.”как взломать вконтактсрочно нужны деньги под расписку энгельсladbrokes online casinogazino oyunlar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here