Cele mai bune albume ale anului 2015 (deocamdata)

1
559
Rebel Heart
Rebel Heart

2015 aproape s-a terminat pe jumatate, dar anul duelarilor in “streaming” ne-a oferit deja destule motive sa dam play mai multor albume. Mark Roson si Madonna s-au intors in varful clasamentelor, Dylan a dat-o pe stilul “Rat Pack”, iar Mumford and Sons si-a schimbat usor stilul, in timp ce Marina and the Diamonds s-a intors la un stil similar albumului de debut. Iata cele mai bune albume din primele sase luni ale anului 2015.

Kendrick Lamar, “To Pimp a Butterfly”

Multumita albumului “Black Messiah” al lui D’Angelo si acestui album, 2015 va ramane cunoscut drept anul politcii negre radicale, precum si anul in care muzica neagra de calitate s-a intors la radiourile pop. “To Pimp a Butterfly” este un album dens, plin de furie, dar si de romantism fara regrete, confesiuni despre infractiuni comise si analiza propriei persoane.

D’Angelo, “Black Messiah”

D’Angelo si-a pastrat fanii in asteptare timp de 14 ani pentru continuarea albumului clasic R&B, “Voodoo”, insa s-a meritat, acesta construind un sound avangardist in care te poti pierde timp de 56 de minute ca rupte din Rai.

Madonna, “Rebel Heart”

Albumul este o meditatie lunga si pasionala asupra sinelui, asupra iubirii pierdute si gasirii unui scop in viata. Acesta este si o sansa pentru Regina Muzicii Pop sa reflecte asupra traictoriei pe care aceasta a croit-o pentru vedetele care au urmat-o, de la Paula Abdul si Spice Girls, pana la Britney Spears si Katy Perry.

Bjork, “Vulnicura”

Albumul din 2011 al lui Bjork, “Biophilia” a discutat despre univers, de la nivelul molecular pana la cel cosmic, fiind prezentat in formate elaborate, inclusiv o aplicatie interactiva. Cel mai recent nu se putea sa fie mai simplu: un album potrivit pentru o despartire amoroasa, cea mai intalnita tema in muzica pop. Dar cu Bjork, chiar si simplitatea este o afacere complexa. Aranjat pentru voce cu coarde orchestrale si beat-uri electronice, “Vulnicura” este un set de noua piese melodice care te prind la prima ascultare. Versurile biografice, scrise in urma relatiei cu Matthew Barney, sunt evidente.

Mark Ronson, “Uptown Special”

Producatorul Mark Ronson s-a evidentiat ca producator reminiscient al anilor 1960 in urma colaborarii cu Amy Winehouse, insa acest album abordeaza muzica anilor funk a anilor 1970 si 1980, colaborand cu Stevie Wonder, dar si cu Bruno Mars, printre altii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here