Cel mai mare purificator de aer ia nastere in Olanda

0
374
purificator de aer

In prezent, o echipa de designeri olandezi au venit cu o idee de a solutiona problema smogului, dorindu-si sa ”curete” cerul, dar sa dea nastere unor bijuterii pe aceasta cale.

The Smog Free Tower este destinat a fi cel mai mare purificator de aer din lume, care poate crea un ”cub de smog” din fiecare 1000 de metri cubi de smog din aerul pe care il curata.

Designerii de la Studio Roosegaarde din Rotterdam incearca sa stranga bani pentru a da nastere acestui proiect in speranta ca turnul va deveni realitate. De asemenea, creatorii proiectului spera ca inceperea constructiei sa fie cat mai repede. Planul consta in constructia unui purificator de aer care poate fi transportat oriunde in lume pentru a crea ”bule de aer” proaspete. Turnul va reusi sa recolteze smog, care ulterior va fi comprimat un cuburi care vor fi utilizate pentru a face niste bijuterii mai ciudate. Realizarea unui cub va putea fi posibila dupa ce vor fi colectati aproximativ 1000 de metri cubi de aer de calitate foarte proasta.

Daan Roosegaarde este cel care a dat nastere acestui proiect

The Smog Free Tower este primul pas catre o miscare benefica, apropiindu-ne mai mult de un viitor mult mai curat, in care oamenii pot lucra impreuna pentru a reduce si pentru a opri poluarea. Credem ca acest turn va oferi oportunitatea unica de a-i face pe oameni sa inteleaga ca poluarea aerului are o influenta directa asupra sanatatii lor.”

Ideea construirii acestui turn a pornit in urma cu trei ani, in timp ce Daan Roosegaarde se afla intr-o excursie incetosata la Beijing. Din acel moment, acesta a dat nastere unui prototip, iar in prezent echipa sa este gata sa construiasca o versiune reala, care va functiona in Rotterdam. Dupa ce va fi lansat, creatorul sau spera ca acest turn sa poata fi deplasat in mai multe orase care sufera de poluare.

Constructia va avea sapte metri inaltime si va folosi o tehnologie speciala care va ajuta la filtrarea aerului din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here