Ce trebuie sa stii despre renovarile din apartament

0
76
renovarile

Pentru ca majoritatea blocurilor de apartamente sunt din era comunista, modul in care acestea sunt dispuse si nu numai inseamna un necesar de a renova. Un bloc mai vechi are sisteme pe masura. Asa ca daca iti doresti o noua imagine a apartamentului, trebuie sa te gandesti la renovarile ce incep, cum altfel daca nu de la baza.

Top sfaturi pentru renovari complete

  1. Incepe mereu cu renovarile la instalatiile sanitare si electrice.

Vei avea nevoie de experti pe fiecare domeniu, de preferat cei care au invatat meserie adaptata la vremurile moderne. Spre exemplu, este mai eficient sa folosesti teava cupru 35. Pentru instalatiile sanitare si chiar si termice, aceasta este rezistenta la presiuni si temperaturi mari, este antibacteriana si cu durata lunga de viata. Ori acest lucru este material de baza din ultimii ani insa in trecut teava de cupru nu era tocmai o prima alegere.

Cat despre importanta acestor sisteme, trebuie sa te gandesti ca acestea sunt undeva in interior, dispuse in pereti, sub podea, sub placile de ceramica etc. Se intelege nevoia de a le repara mai intai pe acestea, pentru ca mai apoi sa faci peretii si restul casei.

  1. Alege aceleasi materiale de calitate la usi si mobila

Lemnul masiv iti va fi prieten pe termen lung si asa cum o investitie de renovare nu o faci mereu, este bine sa te gandesti la materiale rezistente.

  1. Placile ceramice si parchetul

Partea cea mai grea la acest capitol este faptul ca nu poti sti cand mai ai nevoie de ceva in plus. Asa ca este de preferat sa ai masuri de siguranta, sa cumperi placi in plus in cazul in care vei avea nevoie de inlocuire – nu poti sti daca ramai fara stoc.

Parchetul ar trebui montat dupa ce ai turnat sapa, adica dupa ce se realizeaza acea nivelare. Acest lucru te ajuta de asemenea pe termen lung. In plus, previi aparitia mucegaiului si a igrasiei la nivelul podelei, cand substratul parchetului este cimentat.  Acum ar fi si cazul sa te gandesti poate la un sistem de incalzire prin pardoseala, daca se considera ca sistemul clasic de calorifere se prea poate sa nu faca fata.

  1. Usa de exterior

Un alt capitol de mare importanta il reprezinta usa de exterior. La mare cautare sunt cele metalice. Atentie insa, acestea sunt si ele variate ca pret asa ca ceva calitativ trebuie sa insemne calitati anume: sa izoleze fonic si termic, sa fie etansa, suficient de groasa cat sa ofere rezistenta si siguranta, cu mai multe puncte de inchidere etc.

Nu in cele din urma, tine cont de nevoia de a izola termic si exteriorul apartamentului. Daca adaugi si tamplarie de calitate, de tip PVC, iti asiguri eficienta termica si de ce nu si pastrarea aerului rece oferit de aparatele de aer conditionat. Cu alte cuvinte, echilibrarea temperaturilor si reducerea pierderilor este asigurata si de tamplarie.

Iti mai ramane partea estetica, de alegere a detaliilor ce completeaza apartamentul. Aici este de fapt partea cea mai usoara si specifica, ce reflecta stilul fiecarui proprietar in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here