Ce sunt visele?

0
573
Vise

Visele sunt modul in care procesam relitatea numai ca in subconstient.  Cu totii visam, insa din pacate uitam aproape 99% din cea ce visam. Visul este o forma de imaginatie involuntara cu continut de material inconstient si exprienta subconstienta constand dintr-o succesiune de imagini, sunete, idei, emotii si alte senzatii care apare, de obicei, in timpul somnului. Una dintre cele mai importante functii ale somnului, consolidarea amintirilor, se realizeaza prin visare.

Ai putea sa tii un jurnal cu ceea ce visezi si sa iti notezi intr-un carnet cand te trezesti. Daca visele tale sunt pozitive sau futuristice acest lucru inseamna ca ti-ai rezolvat probleme reale. Insa, daca visele tale sunt negative, acest lucru inseamna ca trebuie sa acorzi mai multa atentie situatiilor pe care nu le-ai rezolvat inca. Poti considera acceste vise ca fiind o binecuvantare deoarece iti ofera o oportunitate pentru a-ti rezolva problemele din viata de zi cu zi. Daca ai cosmaruri in mod normal, acest lucru inseamna ca te uiti prea mult la televizor si trebuie sa dormi cu televizorul inchis.

Descopera ceea ce nu stiai despre vise:

Si oamenii orbi viseaza. Oamenii care orbesc in timpul vietii, reusesc sa aiba vise si imagini dupa ce aceasta tragedie s-a intamplat. Cei care s-au nascut orbi sunt privati de acest lucru, insa pot visa datorita celorlate simturi: miros, auz, gust, emotii si atingeri. Pentru multi dintre noi, care sunt vazatori este greu de inchipuit cum se poate manifesta un astfel de vis.

Barbatii si femeile viseaza in mod fierit. Barbatii au tendinta sa viseze mai mult despre alti barbati, in timp ce, la femei, se inregistreaza un echilibru din acest punct de vedere: viseaza in mod egal atat barbati cat si femei.

Ai ajuns vreodata sa spui ca ai visat pe cineva pe care nu cunosti? Ei bine nu e asa. Oamenii viseaza numai ceea ce cunosc. Chiar daca ai visat un om care tie iti este strain sa stii ca nu e chiar asa. Vezi o multime de oameni pe strada pe care nu-i cunosti, insa, creierul tau asimineaza toate aceste informatii, iar cand visezi, e posibil sa vezi oameni pe care i-ai intalnit pur si simplu pe strada, in vis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here