Cand trebuie schimbate anvelopele?

0
542

Primavara a sosit de ceva timp, chiar daca temperaturile de afara ne fac sa credem altceva. Acest lucru este mai important pentru soferi, care sper ca si-au schimbat deja anvelopele de iarna cu cele de vara. Nu e cazul sa fiti economi; folosirea pneurilor de vara in sezonul rece ne face tot felul de probleme, de ce credeti ca folosirea celor de iarna, vara, ar fi mai buna?

Anvelopele de iarna sunt alcatuite dintr-un amestec de cauciuc moale, iar in perioada calda care urmeaza (speram), se vor uza mai mult, de fapt. E nevoie doar de o franare mai mare pentru a inmnuia cauciurile. Aceste cauciucuri de iarna se uzeaza si mai repede vara, deoarece prezinta micro-canale, care in sezonul rece ajuta la aderenta dintre pneu si drum, absorbind zapada.

Insa acesta este doar motivul sezonal pentru care ar trebui sa avem grija la anvelope. Pentru o mare varietate de anvelope, sunt disponbile o serie de situri, precum StoAuto, care va pot oferi optiunile specifice fiecarei masini, in parte.

 

O anvelopa trebuie, clar, investigata daca prezinta gauri. Acestea pot aparea cand nu te astepti, iar un specialist poate sa o verifice dupa urme (intepaturi) pentru a gasi defectele ascunse ce ar putea face anvelopa ireparabila.

Acestea trebuie verificate regulat pentru a vedea daca nu sunt uzate. Cum va puteti da seama singuri? Daca suprafata benzii de rulare a cauciucului este la nivelul zonei ridicate, este foarte posibil ca adancimea benzii de rulare sa se apropie de limita legala, care este de 1,6 mm.

Data de fabricatie nu reprezinta o garantie a momentului cand trebuie schimbate anvelopele. Acestea pot sa aiba semne de imbatranire chiar si daca nu le folositi sau le folositi doar ocazional. Printre elementele care pot afecta durata de utilizare a acesteia se numara conditiile de depozitare si, evident, de utilizare, intretinerea, temperatura, presiunea, viteza si stilul de condus al soferului. Imbatranirea poate duce la pierderea aderentei sau la ruperea cauciucului benzii de rulare exterioare. La cinci ani de la achizitionarea anvelopelor, inspectia lor trebuie sa aiba loc cel putin anual. In general, se recomanda ca la zece ani de la fabricarea lor, indiferent de gradul de folosire, acestea sa fie schimbate cu unele noi.

Anvelopele pot fi deterioare si afectate in momentul in care lovesc un obiect solid pe drum, fie ca vorbim de obiecte ascutite sau de simpla bordura. Perforarea sau deformarea trebuie inspectate de un specialist, care va pot spune daca e nevoie de schimbarea sau repararea anvelopelor, mai ales ca stricaciunile interioare nu sunt vizibile. Din motive lesne de inteles, folosirea anvelopelor deteriorate nu este recomandata.

Cu aceste randuri, sper ca v-am atras atentia asupra necesitatii verificarii si schimbarii anvelopelor, pentru siguranta dumneavoastra, cat si a celor dragi voua.как взломать аккаунт вконтакте без программodnobot com скачать бесплатно полную версиюбесплатный анонимайзер без ограниченийкредитная карта приватбанк договорbedava casino slot oynamerit girne

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here