Calatorie cu tematica

0
671
calatorie

Calatoria reprezinta cel mai popular obiectiv pe care oamenii il au in timpul sezoanelor de vacanta, dar de ce nu si-ar condimenta unii vacanta prin crearea unei teme de calatorie? O tema de vacanta mai ciudata. Iata cateva locuri inspaimantatoare pe care poti sa le vizitezi in urmatoarea ta calatorie.

Dealul crucilor- Lituania

Dealul Crucilor este localizat la o distanta de aproape 12 kilometri nord de localitate industriala Siauliai, in nordul Lituaniei. Localitatea Siauliai a fost infiintata in anul 1236, fiind ocupata de cavalerii teutoni in cadrul secolului al IV-lea. Dealul Crucilor reprezinta unul dintre locurile de pelerinaj cele mai cunoscute din intreaga tara. Acest loc simbolizeaza indurarea tacuta a crestinilor fata de greutatile pe care le-au avut de intampinat de-a lungul istoriei.

Cetatea Poenari- Romania

Cetatea Poenari a fost resedinta secundara a lui Vlad Tepes, fiind construita ca post de fortareata contra otomanilor iar in prezent se afla in stadiul de obiectiv turistic. Legendele despre cetatea Poenari amintesc de sotia domnitorului, care, stiind ca turcii sunt in apropiere si simtind ca nu mai are nici o scapare, a decis sa se urce pe meterezele dinspre raul Arges si a strigat soldatilor ca prefera sa se omoare decat sa fie prizoniera.

Apoi s-a aruncat in prapastie, zdrobindu-si trupul de stancile udate de apa raului. Locul unde a cazut s-a inrosit datorita sangelui iar raul a luat denumirea Raul Doamnei. Aceasta legenda a fost chiar ecranizata in filmul “Dracula” din 1992.

Iadul din Beppu- Japonia

Orasul Beppu este localizat intre munti si mari, asemeni regatelor magice din povesti. Cu toate acestea, originile sale sunt in epoca moderna, mai exact in anul 1924. Dincolo de peisajele sale superbe, Beppu este celebru pentru izvoarele sale termale de o culoare rosiatica. Opt din aceste rezervoare sunt recunoscute in intreaga lumea pentru debitul mare dar si stranietatea imaginilor pe care o ofera. In mod normal, o baie intr-un izvor geotermal este sanatate curata, dar acest lucru nu este valabil si in Beppu. Temperatura apei poate sa ajunga si pana la 90 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here