Calatorie in China

0
485

China, denumita si Tara de Mijloc (Zhongguo), parea a fi, vreme de mmulte secole la rand, un taram foarte indepartat si care parea a fi guvernat dupa principii misterioase.

Recentele incursiuni ale occidentalilor au contribuit la familiarizarea persoanelor straine cu o serie de aspecte specifice acestui stat: taiji, fengshui, bucataria demna de invidiat si mancarea chinezeasca bineinteles.

In vremurile care au apus, cei care au ocupat Tara de Mijloc au savurat din certitudinea ca acela era centrul lumii, iar celelalte culturi se invartea, intr-un mod dezordonat, in jurul acestei regiuni.

O multime de turisti incearca sa recupereze timpul pierdut cu drumul pana in China. O evaluare a locurilor care ar putea fi vizitate va ajuta in alegerea unor trasee impresionante in aceasta tara imensa.

Calatorie in China

Cei care se afla in „descoperirea” Chinei imperiale vor fi placut surprinsi de drama pe care Orasul Interzis le-o ofera, dar vor putea vizita si Marele Zid Cinezesc inauntrul si in jurul Beijingului.

China a mostenit nestemate arhitecturale din nefericita legatura pe care a avut-o cu Vestul. Insula Shamian din Guangzhou, este un muzeu n aer liber, iar Insula Gulangyu, din Xiamen fiind o desfatare pentru cei care o viziteaza. Harbin se mandreste cu o arhitectura ruseasca extravaganta, iar o parte din Germania a fost reprodusa in mod admirabil in Qingdao, Provincia Shandong.

Considerati sacri, muntii taoisti si budisti ai Chinei sunt presari cu temple traditionale. Taishan este unul dintre acesti munti sfinti. Putuoshan este singurul munte- insula, acoperit de spiritul zeitei compasiunii, Guanyin.

Calatorii pasionati de aventura pot fi ispititi de regiunile periferice ale Chinei. Capitala Tibetului, Lhasa, reprezinta un amestec ademenitor de budism, magie si mister. Xianjiang adopta o cultura islamica ce a imigrat pe vechiul Drum al Matasii.

Cei care fac de mult timp circuitul turistic al Chinei se odihnesc in Dali si Yangshuo, acestea fiind doua refugii faimoase ale drumetilor de pe insula, ce poseda unele din cele mai fermecatoare peisaje ale Chinei, indiferent de unde ai privi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here