Cel mai bogat om din Africa confirma faptul ca ar cumpara Arsenal

0
551
Aliko Dangote

Cel mai bogat om din Africa, Aliko Dangote, a declarat ca inca mai doreste sa cumpere echipa de fotbal Arsenal, chiar daca acesta a fost respins de catre proprietari, in anul 2010.

Nigerianul Dangote, fan al echipei Arsenal a estimat atunci pretul echipei la 15.7 miliarde dolari, discutand despre cumpararea unei actiuni in club, acum cinci ani, inainte ca discutiile cu proprietarii sa cada, a declarat acesta. De atunci, averea sa a crescut mai mult de sapte ori.

Dangnote, in varsta de58 de ani, declara intr-un interviu luat in timp ce calatorea  cu un avion pe care una din companiile sale il detine, ca spera ca intr-o buna zi va cumpara echipa la un pret foarte bun. Acesta a spus ca ar putea cumpara echipa, si nu la un pret de nimic, ci la un pret la care proprietarii nu vor putea rezista, cunoscandu-si foarte bine strategia.

Arsenal este cel mai de succes club de fotbal din Anglia, castigand 13 titluri de campion in tara, cele mai multe, dupa Manchester United si Liverpool. Valoarea echipei Arsnal este estimata la un pret de 988 de lire sterline (1.5 miliarde de dolari).

O oferta de succes l-ar face pe Dangnote primul african care ar detine un astfel de club, existand si alti miliardari precum rusul Roman Abramovich- detinatorul echipei Chelsea si seicul Mansour bin Zayed al Nahyan (Abu Dhabi)- proprietarul echipei Manchester City, care au cumparat mari clubuuri ale lumii.

Dangote are afaceri in zahar si faina si controleaza Dangote Ciment Plc, cea mai mare companie cotata la bursa in Nigeria. Acesta investeste 11 miliarde dolari intr-o rafinarie de petrol  cu o productie de 650.000 baril pe zi, in apropierea orasului Lagos, si 2.5 miliarde dolari investiti in conducte de gaze de functionare care strabat orasul pana in regiunea Deltei Nigeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here