BMW eco-truck

1
602
BMW

Suntem bombardati destul de frecvent in ultima vreme de eforturile eco pe care BMW doreste sa le faca. Actiunile ecologice ale companiei producatoare de masini s-au intensificat atat de mult in ultima perioada, incat nimeni nu se asteapta ca BMW sa lanseze un camion electric, denumit eco-truck.

Inainte ca fanii BMW sa puna la indoiala pasiunea pentru brand-ul Bavariei, acestia ar trebui sa stie ca BMW nu va construi comioane pentru a avea din ce “trai”. Cu toate acestea, impreuna cu SCHERM Group au reusit sa puna pe picioare un camion electric cu o greutate de 40 de tone. Asadar, BMW a devenit prima companie europeana care a dat nastere unui proiect cu un impact minim asupra mediului inconjurator- camionul 100% electric. Testele asupra camionului au fost finalizate cu succes, ceea ce inseamna ca BMW se afla in fruntea electromobilitatii.

Caracteristicile autovehiculului eco-truck

Camionul va fi utilizat de BMW Group pe traseul care leaga locatia companiei de orasul Munchen si transporta diferite componente si sisteme de suspensie si sasiu. Asadar, pentru cele opt drumuri de aprovizionare planificate, acumulatorul camionului se incarca in aproximativ 4 ore si are o autonomie de 100 km, iar acest lucru inseamna ca face fata distantei parcurse intr-o zi.

De asemenea, camionul eco-truck este alimentat din surse 100% regenerabile si utilizeaza un sistem de propulsie integral electric, avand un impact zero in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon in atmosfera. Asadar, camionul electric al BMW reuseste sa reduca cantitatea anuala de emisii cu 11,8 tone dioxid de carbon, in comparatie cu un camion diesel.

Hermann Bohrer, director al BMW Group Munich declara ca “datorita camionului electric, trimitem inca un semnal puternic pentru mobilitatea urbana. Contribuim la reducerea emisiilor din marile orase si suntem mandri ca suntem primii producatori din Europa care au reusit sa foloseasca un camion electric care sa transporte materiale pe drumurile publice.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here