Betty White

0
774

Betty White Ludden (nascuta Betty Marion White pe 17 ianuarie 1922), cunoscuta profesional drept Betty White, este o actrita, comedianta, autoare, producatoare, cantareata, personalitate TV si prezentatoare radio. In 2013, “Cartea Recordurilor” a numit-o ca fiind femeia cu cea mai lunga cariera in televiziune. Pentru publicul contemporan, Betty White este mai mult cunoscuta pentru rolurile Sue Ann Nivens in “The Mary Tyler Moore Show” (1973 – 1977) si Rose Nylund in “The Golden Girls” (1985 – 1992). Writers Guild of America a inclus ambele sitcomuri in lista “Celor mai bine scrise 101 de serii TV ale tuturor timpurilor”. Dupa deceseul lui Rue McClanahan in 2010, Betty White a ramas singura membra in viata a distributiei serialului “The Golden Girls”. Intre 2010 si 2015 a jucat rolul Elkai Ostrovsky in sitcomul produs de TV Land, “Hot in Cleveland”, pentru care a castigat doua premii Screen Actors Guild Awards consecutive, si a prezentat emisiunea cu farsa ” Betty White’s Off Their Rockers”, primind trei nominalizari consecutive la premiile Emmy. De asemenea, este cea mai in varsta persoana care a prezentat Saturday Night Live, primind un premiu Emmy pentru acest lucru.

Fiind considerata o pioniera a televiziunii, White a fost una dintre primele femei care au avut control creativ, atat in fata camerei, cat si in spatele ei, fiind recunoscuta ca prima femeie care a produs un sitcoma, lucru care a dus la primirea titlului onorific de Primar al Hollywoodului in 1955.

Intr-o cariera care dureaza mai mult de 75 de ani, White a primit 24 de nominaliari la Emmy, castigand sapte, precum si trei American Comedy Awards, trei Screen Actors Guild, un premiu BAFTA, un Grammy si patru nominalizari la Globurile de Aur. Avand 18 nominalizari pentru actorie, White se afla doar dupa Cloris Leachman – cu care a colaborat adesea – in topul celor mai nominalizate actrite in istoria premiilor Emmy.

White este cunoscuta si pentru iubirea ei fata de animale, donand zeci de mii de dolari Gradini Zoologice Los Angeles, fiind membra consiliului de directori incepand din anul 1974.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here