Betisoarele de ureche, un pericol?

0
545
Betisor de ureche
Betisor de ureche

O multime de oameni isi curata urechile cu intentia de a le pastra curate si sanatoase. Cu toate acestea, urechile nu sunt facute pentru a fi curatate. De fapt, acestea au propriul lor sistem de igiena, iar prin faptul ca introducem fel de fel de betisoare in interiorul urechilor, nu facem nimic decat sa intrerupem procesul natural de curatare al acestora. Totusi, trebuie sa tinem cont ca putem sa ne ranim cand inercam sa le curatam.

Ceara de ureche este o caracteristica ce tine de sanatatea urechilor si functioneaza ca un agent de auto-curatare. Are numeroase caracteristici de lubrificare, de protectie si actioneaza ca un agent anti-bacterial. Aceasta curata canalul urechii, dupa care se usuca si cade singura.

Insa, ce se intampla cand folosim betisoare de ureche pentru a igieniza aceasta parte a corpului? De fapt, ceea ce faci cu adevarat este ca impingi toata mizeria inauntrul urechii. Ceara poate ramane blocata in interior, iar acest lucru poate conduce catre o multime de complicatii. Fungi, bacterii si virusi dinafara urechii pot fi impinsi in interiorul acesteia si pot cauza infectii, care sunt extrem de dureroase. In plus, daca ceara este impinsa adanc in interiorul urechii, acest lucru poate conduce catre pierderea auzului.

Ar trebui ca urechile sa fie curatate? In mod ideal, urechile nu ar trebui curatate deloc. Singura data cand ar trebui sa iti cureti urechile este atunci cand doctorul trebuie sa intervina in cazul unei acumulari foarte mari de ceara. Daca totusi insisti sa iti cureti urechile acasa, trebuie sa stii ca nu e nevoie sa iti introduci nimic in ureche. Curata doar urechea externa folosind numai apa.

Ceea ce doctorii ne recomanda este sa nu folosim obiecte care necesita introducerea lor in interiorul canalului urechii, atunci cand dorim sa le curatam. Trebuie sa lasam corpul sa isi faca treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here