Beneficiile jocurilor educative

0
391
Jocuri Educative

 

Mereu am mers pe ideea ca cei mici trebuie sa se joace cat mi mult insa in acelasi timp trebuie sa si invete. Aud multe mamici care sustin ca atunci cand sunt foarte mici, cand au sub 2 ani, copiii ar trebui sa se joace si sa nu ii suprasolicitam cu tot felul de jucarii educative, deoarece vor avea destul timp sa invete tot felul de lucruri atunci cand vor merge la gradinita. Desigur, ca nu toate mamele merg pe aceasta idée, o varianta mult mai buna fiind acea de a imbina joaca cu invatatul, o activitate care mereu da roade.

                  Cand sunt mici copiii invata foarte repede si care este cea mai buna modalitate de a-i invata daca nu cu ajutorul jucariilor si a jocurilor cu rol educativ, care sunt chiar foarte multe la numar si destul de folositoare.

            Unui copil nu trebuie sa ii lipseasca cuburile si seturile de constructii de orice fel. Copil fiind, imi amintesc ca printre primele jucarii pe care le-am avut au fost acele vechi cuburide lemn, care erau nelipsite atat acasa cat si la gradinita. Imi placea la nebunie sa construiesc, iar parintii erau langa mine pentru a ma invata tot felul de lucruri carora le puteam da nastere cu ajutorul acestora. Seturile de constructie sunt perfecte pentru dezvoltarea imaginatiei, precum si al indemanarii. Indiferent ca sunt jocuri prin care se construiesc case, roboti, animale sau trenulete, copiii vor ramane cu ceva nou si isi vor spori si puterea de concentrare din dorinta de a reusi sa creeze ceva. Iar din punct de vedere visual, acestea atrag atentia copiiilor foarte repede, avand in vedere gama variata care exista in prezent.

Copiii trebuie sa aiba seturi de carioci, creioane colorate si seturi de pictura. Dupa o anumita varsta, de la 3 ani in sus, acestea se vor dovedi a fi foarte utile in ceea ce priveste educatia unui copil. Astfel ei vor invata sa se exprime prin arta si nu de putine ori parintii au descoperit adevarate talente printre copiii de varste chiar foarte mici. De asemenea, aceste seturi le ofera copiiilor posibiltatea de a invata si stapani mai bine culorile si le va fi de ajutor si din punct de vedere al indemanarii in momentul in care vor colora si vor invata felul in care sa o faca, tinand cont de delimitari si de culorile pe care trebuie sa le foloseasca raportat la ceea ce coloreaza.

Jocurile ce sunt nelipsite din numeroasele jucarii ale unui copil sunt cu singuranta cele ce contin cifre si litere. Cifrele sunt printre primele lucruri pe care parinti ii invata pe copii odata ce au inceput sa vorbeasca. Cu totii ne amintim acele numaratori care exista si astazi, cu ajutorul carora parintii ne invatau sa numaram. Pe masura ce copiii inainteaza in varsta exista o serie de astfel de jucarii care sa le permita parintilor sa ii invete pe cei mici sa numere, sa scrie, astfel pregatindu-i incet, incet pentru urmatorii pasi care vor urma precum gradinita si scoala.

Exista o serie de astfel de jocuri si jucarii ce pot fi achizitionate din orice magazin de jucarii online sau orice alt magazin cu produse scoalare pentru copii. Desi, intradevar, la gradinita vor invata foarte multe lucruri, niciodata nu dauneaza ca cei mici sa invete si acasa. In final, ca parinti este de datoria noastra sa ne ocupam de educatia celor mici, iar la varste fragede ei acumuleaza si retin un numar foarte mare de informatii. Copilaria este despre joaca insa si despre invatat. Acestea doua merg mana in mana si sunt activitati la care orice parinte  participa alaturi de copilul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here