Avantaje și dezavantaje ale tigarii electronice

0
925
tigarii electronice

Toti fumatorii se lvesc de judecata din partea prietenilor nefumatori. Este si normal, in conditiile in care fumatul deranjeaza si provoaca riscuri de imbolnavire. Fumatorii moderni au insa o alternativa: tigara electronica. Un modul tigara electronica poate sa vina la pachet cu o serie de avantaje, printre care enumeram faptul ca te poti lasa de fumatul clasic, poti sa te bucuri de arome diversificate, poti fuma oriunde si risti mai putin. Le vom detalia putin si vom descoperi de ce este bine sa alegi tigara electronica in detrimentul variantei clasice.

Avantajele si dezavantajele tigarii electronice

Vom incepe cu dezavantajele pentru ca exista si orice persoana care incepe sa vapeze trebuie sa le constientizeze. Principalul dezavantaj este faptul ca tigara electronica nu te ajuta sa te lasi de fumat. Nicotina din aceasta provoaca in continuare dependenta si singurul mod prin care te poti lasa complet, este prin vointa si micsorarea dozei zilnice de nicotina. Din pacate, multi fumatori aleg sa inhaleze mai multa nicotina decat in cazul tigarilor normale.

Un alt dezavantaj este faptul ca nu se stiu efectele pe termen lung. Tigara electronica are o istorie ce se intinde pe doar 10 ani, asadar, nu se stiu cu exactitate efectele. Ceeea ce este clar este faptul ca numarul de substante daunatoare din tigara electronica este mult mai mic.

Trecand la avantaje, descoperim destul de multe :

  • Tigara electronica nu ii deranjeaza pe cei din jur. Este un avantaj important, deoarece nu mai pune o tinta pe tine atunci cand fumezi. Chiar si atunci cand esti printre nefumatori poti sa vapezi cu incredere;
  • Nu duce la mirosuri neplacute. Nimanui nu ii place mirosul de tigari din haine sau din maini, nici macar fumatorilor. Tigara electronica nu duce la mirosuri nepacute, ba chiar, de multe ori, mirosul acesteia poate sa fie unul placut.
  • Ofera flexibilitate mai mare. In cazul tigarii electronice poti alege dintre un numar mare de arome si te poti bucura de gusturi diverse.
  • Ofera aceeasi experienta ca si o tigara normala. Majoritatea fumatorilor sunt dependenti de gest si de senzatie. Tigara electronica ofera aceeasi senzatie ca si una normala, in conditiile in care asigura doza de nicotina si pastreaza gesturile.

Astfel, este clar ca un fumator care se doreste a fi mai sanatos, trebuie sa ia in considerare o e-tigara. In cazul in care nu ii place, poate intotdeauna sa revina la varianta clasica sau mai bine, poate sa renunte de tot.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here