De ce nu apreciem Romania?

2
2187
Colaj Romania
Colaj Romania

De ce nu ne apreciam tara mai mult? Facand abstractie de oamenii din ea, este un taram minunat. Nu pot sa enumar de cate ori am vorbit cu turisti straini care au fost mai mult decat impresionati de ceea ce au vazut. Foarte multi nu stiu de Romania decat “rromi” si “Dracula”, iar atunci cand descopera minunatiile patriei se intorc in tara lor multumiti si mereu dornici sa se intoarca. In primul an de facultate, am cunoscut cativa studenti veniti cu bursa Erasmus din Franta, Spania si Italia. Romania nu era prima lor optiune, mi-au recunoscut. Au venit aici doar pentru ca erau locuri disponibile. Insa nu se puteau sa fie mai multumiti: preturile sunt destul de mici (pentru ei), tara este frumoasa si oamenii primitori.

Cand ziceam sa facem abstractie de oamenii din Romania, nu ma refeream la toti locuitorii, ci mai mult la politicienii care nu se urmaresc intotdeauna interesul, caci, romanii in rest sunt mai mult decat primitori – dupa cum mi-au confirmat si ei. Germanii au o reputatie de a fi reci, iar acesta nu este doar vreun stereotip nefondat; pe de alta parte, romanii sunt cunoscuti pentru caldura cu care primesc turistii. Fiind intr-o excursie prin Apuseni acum vreo doi ani, dupa un traseu foarte lung, eram infometati, infrigurati si departe de locul de cazare, cand am dat peste casa unei batrane. Aceasta a primit un grup de necunoscuti in casa ei, ne-a oferit din foarte putinul ei tot ce a avut, inclusiv niste gogosi incredibil de delicioase.

Imi place la nebunie sa calatoresc prin Romania. De absolut fiecare data ma intorc acasa incredibil de placut de cate locuri pot fi vizitate – si nu e vorba de cantitate versus calitate, ci de o multime de locuri care te lasa fara grai. Pesterile Scarisoara, Ursilor, Muierilor sau Huda lui Papara, castelele Peles, Pelisor, Huniazilor si Bran, cetatile din Suceava, Neamt si Rasnov, bisericile pictate din nordul Moldovei si Bucovina (Voronet, Moldovita, Sucevita) etc. Cati dintre romani au vazut toate acestea? Inainte sa mergem in excursii prin locuri ca Turcia sau Grecia, am putea sa acordam si tarii noastre ceva atentie, pentru ca avem de ce si cu ce.

Un loc in care nu am reusit sa ajung este Delta Dunarii. Desi am colindat aproape tot litorarul, nu am ajuns pana in delta. Stiati ca este a doua cea mai mare delta din Europa, dupa cea a fluviului Volga? Si ca este inclusa in patrimoniul mondial UNESCO? Ori ca sunt gasite aici 360 de specii de pasari? In ciuda acestui fapt, anul trecut au fost acolo doar 88.021 de turisti. Ce pacat! Daca tot avem planuri pentru o excursie, am putea la fel de bine sa cautam “oferta Delta Dunarii” pe Google si sa vedem ce altora nu le pasa ca pierd.подбор паролей wifi на андроиддам деньги в долг под расписку калугаskykings online casinogirne merit

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here