Aplicatiile pentru managementul farmaciilor, un strict necesar pentru lumea moderna

0
249
farmacie

Sanatatea publica joaca un rol central inca din cele mai vechi timpuri avand in vedere ca problemele de sanatate nu sunt un aspect specific lumii moderne. Indiferent ca vorbim despre clinici, spitale sau farmacii, cert este faptul ca fiecare dintre acestea au nevoie de un management inteligent, mai ales in ceea ce priveste medicamentele. Daca initial managementul acestui lucru era adesea o reala provocare pentru administratori, astazi, gratie aplicatiilor create special pentru managementul farmaciilor, administrarea acestora a devenit un lucru mult mai simplu si mai practic pentru aceste institutii.

Aplicatiile pentru managementul farmaciilor nu sunt componente software tocmai noi avand in vedere ca acestea sunt utilizate cu succes de cativa ani de catre numeroase farmaci mari si mici atat din tara noastra cat si de catre cele din afara. O aplicatie de management farmacii creata de celebra companie Zebra, pe care o putem obtine prin intermediul Idmag.ro, reprezinta astazi un standard pentru un numar mare de farmacii de la noi din tara, motiv pentru care vom alcatui o lista cu cele mai importante avantaje ale utilizarii unui astfel de soft.

Cresterea securitatii in farmacie.

            Unul dintre avantajele cele mai bine conturate ale utilizarii unui astfel de soft se datoreaza faptului ca acestea permit o crestere considerabila a securitatii din cadrul farmaciei. Practic, prin intermediul unei astfel de aplicatii, scanarile se pot realiza foarte simplu, astfel ca medicamenele pot fi inregistrate rapid, in functie de dozaje. In acest fel, prin intermediul aplicatiei se va putea verifica cu usurinta daca informatiile din baza de date ale unui medicament corespund cu cele de pe reteta clientului.

Reduce semnificativ numarul erorilor in eliberarea medicamentelor.

            Chiar daca in general situatiile sunt destul de rare in care se greseste eliberarea unui medicament, este mai mult decat esential ca acest lucru sa nu se intample deloc avand in vedere ca gresirea unui simplu dozaj poate fi fatal. Prin intermediul aplicatiei in cauza, numarul acestor erori se va reduce semnificativ avand in vedere ca se poate verifica prin scanare foarte simplu despre ce medicament este vorba. Lucrurile insa nu stau in acelasi mod atunci cand suntem nevoiti sa verificam fizic etichetele medicamentelor pentru a ne putea da seama de dozajul pe care acestea il

contin.

Imbunatateste operativitatea din cadrul farmaciei.

            Un alt motiv pentru care sa utilizezi o astfel de aplicatie in cadrul unei farmacii se datoreaza faptului ca imbunatateste considerabil operativitatea din cadrul unei farmacii. Identificarea medicamentelor si a dozajelor este mult mai usor de realizat prin intermediul unei simple scanari decat deplasarea pana la un raft anume si cautarea propriu-zisa dupa medicamentul respectiv. Acest lucru va permite totodata si clientilor sa se bucure de servicii de calitate, oferite in cele mai scurt timp, fara a fi pusi in situatia neplacuta de a sta la cozi interminabile.

Aplicatiile pentru managementul farmaciilor au devenuit un nou standard in lumea medicala avand in vedere ca acestea permit angajatilor din aceste domenii sa ofere la randul lor servicii de calitate in cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here