fbpx
Blog

11 sfaturi pentru a ramane relevant pe Google in 2022

Chiar daca social media ia din ce in ce mai mult avant si metodele de cautare pe internet tind sa intre si in aceasta sfera, tot Google ramane cel mai folosit motor de cautare. Tocmai de aceea este important ca business-ul tau sa ramana sau sa ajunga relevant si in primele cautari pe acest motor.

De ce sa fii relevant pe Google

Dupa cum spuneam, Google ramane in continuare cel mai puternic motor de cautare si este pacat sa nu investesti timp si resurse in a aparea pe primele pagini de cautari. Importanta castigarii de noi vizitatori pe site care mai apoi sa fie convertiti in cumparatori o cunosti, iar noi te vom ajuta in articolul de azi cu sfaturi despre cum sa ramai sau devii relevant cu ajutorul SEO si nu numai.

Cum sa cresti in rankingul Google

11 sfaturi avem pentru tine, iar din ele poti sa le alegi pe cele care ti se potrivesc cel mai bine!

1. On page SEO

Nu uita niciodata de importanta SEO on page, care te poate ridica bine in pozitiile de cautare. Fii atent la ce keywords folosesti; la lungimea continutului postat pe site – neaparat sa fie de peste 300 de cuvinte un blog post de exemplu; frecventa cuvintelor cheie sa fie de 2-3 ori folosit unul pe cate o pagina.

2. Nu uita de SEO tehnic

Atunci cand spunem SEO tehnic ne referim la felul in care este construit website-ul tau incat sa fie cat mai usor de inspectat de motoarele de cautare: paginile sunt securizate; este optimizat pentru mobile; nu ai duplicate content sau copiat din alte parti mot-a-mot; paginile se incarca repede; toate linkurile sunt corecte.

Acestia sunt doar cativa pasi de care sa tii cont atunci cand lucrezi la performanta website-ului tau.

3. Nu face rabat la continut

Continutul este deosebit de important, atat cand vorbim despre cel de pe site-ul tau, cat si despre cel care trimite spre site-ul tau prin intermediul back linkurilor. Creeaza continut de calitate pe care lumea sa vrea sa il shareuiasca pe social media si astfel motoarele de cautare altfel vor lua in considerare site-ul tau ca fiind relevant pentru informatia pe care o transmiti.

4. Linkuri interne

Nu uita sa plasezi linkuri interne pe paginile tale care sa duca la alte pagini ale tale care au legatura cu subiectul discutat. Astfel ai siguranta ca acestea sunt postate undeva la timp, fara sa depinzi de interventia unei alte persoane.

5. Expertiza – autoritate – incredere

Acestea sunt trei dintre calitatile pe care un business trebuie sa le reflecte online. Pentru ca vorbim de persoane in spatele brand-urilor, atunci cel mai bine este ca acestea sa iasa in fata si sa pluseze cu numele lor cele trei valori atat atunci cand vine vorba despre continutul de pe site, cat si despre cel care apare in presa sau pe alte bloguri.

6. Scrie pentru cautari

Daca iti cunosti targhetul, atunci poti sa iti dai seama aproximativ ce cauta pe internet si poti sa creezi continutul in functie de cautarile acestora. Desigur, acesta trebuie sa aiba legatura cu business-ul tau si sa raspunda intrebarilor pe care oamenii le cauta.

7. Include video

Video-ul prinde tot mai mult avant si se pare ca va trebui sa tii cont de asta si atunci cand creezi continut pentru website. Inca o idee buna este sa ai un canal video pentru business sau pe al tau si care sa trimita mai apoi spre afacerea ta.

8. Posteaza statistici

Oamenilor le place sa afle statistici din diverse domenii, asa ca nu te sfii sa folosesti si acest subiect intre cele pe care le abordezi pe blog sau pe alte pagini ale site-ului. Poti chiar sa faci ceva recurent din asta si sa postezi cel putin de 2 ori pe an stasistici din domeniul in care activezi.

9. Profil de Google Business

Neaparat trebuie sa ai un profil pe Google in sectiunea business, pentru ca cei care te cauta dupa numele afacerii sa ajunga mai usor la datele care conteaza despre tine. Mai multe recenzii pe Google Business, mai mari sansele ca cei care sunt interesati de produsele sau serviciile tale sa ajunga unde trebuie, adica pe website-ul tau.

10. Fa un audit al site-ului

La fel ca si orice obiect fizic sau virtual, si site-ul tau are nevoie de un audit din cand in cand pentru a te asigura ca totul este in regula si in concordanta cu cerintele vremurilor. Pentru a putea sa-ti faci planul pe anul viitor, poate ar fi ideal sa incepi cu un audit si mai apoi sa iti dai seama ce poti sa imbunatatesti sau sa continui sa faci bine.

11. Angajeaza experti

Chiar daca initial pretul poate sa iti sune ca si cum ar fi unul mare, iti recomandam sa apelezi la experti si la agentii de digital cel putin pentru audit. Acestia lucreaza de zeci de ani in domeniu si sunt la curent cu toate schimbarile care intervin chiar si peste noapte. Astfel vei avea un punct de plecare in ceea ce inseamna modificarile necesare, pentru ca expertiza lor este una de pretuit.

Acum ca ai aflat 11 trucuri prin care poti sa te ajuti de SEO si nu numai in anul care vine, pune-te pe treaba si speram ca ne vei spune ca ai ajuns pe prima pagina in cautari! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net