Alergii alimentare la copii si solutii

0
1010
alergii

Alergiile la copii sunt raspandite in mod extins la nivel international. Aceste alergii cauzeaza multe reactii adverse neplacute, diareea aflandu-se printre cele mai obisnuite asemenea reactii. Tratamentul la asemenea afectiuni ale copiilor consta de obicei sub forma antihistaminicelor, asta in cazul in care acesti alergeni sunt inhalati fara voie.

O alergie apare atunci cand sistemul imunitar al unei persoane identifica in mod gresit un anumit aliment sau o anumita substanta dintr-un aliment, drept o substanta daunatoare pentru organism. Atunci cand se intampla aceste lucruri, corpul raspunde la aceasta situatie prin eliberarea de anticorpi cunoscuti ca anticorpii imunoglobinei E, acestia luptand impotriva substantei sau alimentului in cauza.

Reactii ale organismului la substante daunatoare

Prin urmare, de fiecare data cand o persoana consuma acel tip de mancare, acesti anticorpi sunt alertati si comunica cu sistemul imunitar in vederea eliberarii unei chimicale numita histamina, la fel ca si alte tipuri de chimicale, in cadrul fluxului sangvin. In schimb, se pare ca aceste chimicale cauzeaza niste efecte adverse ale organismului, efecte adverse ca stare de greata, mancarimi ale ochilor, nas care curge, gat uscat, urticarie si eruptii cutanate, diaree si dificultati de respiratie.

O alta problema in aceste cazuri este reprezentata de faptul ca aceste alergii la copii pot sa fie in legatura cu alte afectiuni mai grave, cum ar fi astmul. Exista o serie de alimente care starnesc aparitia alergiilor la copii, printre acestea aflandu-se si laptele, ouale, pestele si fructele de mare, dar si produsele din soia si grau.

Laptele

Alergia la lapte in general este una dintre cele mai obisnuite alergii care se prezinta in cazul copiilor, la fel ca si in cazul adultilor. Copiii sunt predispusi a reactiona la toate varietatile de lapte: de vaca, de capra si chiar de oaie. Unii copii nu pot sa digere lactoza-un tip de zahar natural ce se regaseste in produsele lactate.

Aceasta este numita intoleranta la lapte. Statisticile sustin ca la o majoritate de 85% dintre copii va aparea aceasta afectiune pana la varsta de cinci ani. Cu toate acestea, exista o multime de tratamente si de informatii ce se pot afla despre unele solutii in cazul alergiilor la copii. Eu recomand site-ul www.vindecadai.ro ce reuneste informatii si solutii pentru alergiile la copii, intr-o carte de specialitate: “Vindeca natural dermatita atopica, alergiile si intolerantele alimentare ale copilului tau” scrisa si documentata de Dumitru Balan si Dr. Ingrid Balan.

Oua

Pe langa alergiile dezvoltate de copii la produsele lactate, ouale sunt cel de-al doilea tip de aliment care afecteaza in mare foarte multi copii mici. Organismul acestora poate sa afiseze reactii alergice la galbenus, la albus sau la ambele continuturi ale oului. Un mare numar de copii dezvolta aceasta alergie pana la varsta de cinci ani. Oricum, pe langa acest lucru, se poate sa prezinte un risc mai mare al aparitiei altor alergii mai grave pe viitor, daca nu se ajunge la o solutionare inca din timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here