Afla mai multe despre sudura

0
421
aparat de sudura

Odata cu noua reforma educationala se pare ca tot mai multe meserii ce sunt necesare societatii incep sa gaseasca tot mai greu persoane care sa le invete. Exact in aceeasi situatie se afla si sudura. In prezent, nevoia de oameni calificati ca sudori este una destul de mare si in continua crestere.

Dar ce este sudura si ce cunostinte presupune? Raspunsul la aceasta intrebare va fi redat in acest articol si veti vedea ca sudura nu este tocmai o meserie usoara, ci seamana mai degraba cu o arta.

Ce este sudarea?

Cu siguranta prima intrebare la care trebuie sa raspundem este referitor la ce inseamna sudarea. Ei bine, acesta este un procedeu tehnologic ce are scopul de a imbina doua sau mai multe piese, fara a mai putea fi demontate si care sa ofere siguranta in executie si exploatare.

De ce este importanta sudarea?

Acest procedeu ofera numeroase avantaje in conditiile in care este realizat cum trebuie. Care sunt aceste avantaje? Haideti sa vedem:

Primul avantaj pe care il ofera sudarea este cel ce tine consumul de metal, acesta fiind redus cu aproximativ 30-50%. Asadar productivitatea este una mult mai ridicata. De asemenea, proprietatile mecanice ale materialului rezultat sunt superioare fata de alte piese care sunt turnate sau nituite.

aparat de sudura

Un alt aspect ce este oferit de acest procedeu tehnologic este cel ce tine de forma pieselor, acestea fiind adaptate pentru nevoile lucrarilor. Totodata, imbinarile rezultate sunt etanse.

In aceeasi ordine de idei, daca sudura nu este realizata asa cum trebuie, piesele sudate pot prezenta si anumite dezavantaje, cum ar fi pierderi de metal la taierea elementelor constructive, pot aparea defecte care sa fie foarte greu de descoperit, astfel ca pentru un proces de sudare cat mai bun este nevoie de cunostinte, personal calificat si, nu in ultimul rand, un aparat de sudura cat mai bun.

Care sunt domeniile de aplicabilitate?

Probabil te vei intreba daca domeniile de aplicabilitate a pieselor rezultate din acest proces sunt foarte multe si probabil ca vei fi uimit sa vezi cat sunt de numeroase. Din randul acestora putem exemplifica industria metalurgica, cu prese, laminoare sau cuptoare, industria de utilaje de constructii, cu excavatoare, buldozere, schele de constructii sau industria mijloacelor de transport, cu platforme de transport, motociclete, autoturisme, vagoane de cale ferata, aeronave, nave si statii cosmice etc.

Acestea sunt doar o parte din domeniile de aplicabilitate si pentru care sudarea joaca un rol deosebit de important. In acceasi masura, la fel de important este si felul in care se alege un aparat de sudura.

De unde sa cumperi un aparat de sudura?

Orice meserias iti va spune ca nu este de ajuns sa ai cunostinte – este foarte important sa ai si un aparat de sudura profesional. Asadar, alegerea acestuia trebuie sa se faca in functie de calitate. Din acest punct de vedere iti recomand site-ul tehnicbazar.ro, deoarece acolo vei gasi tot felul de scule si unelte, recunoscute pentru calitatea lor si mai mult decat atat, acestea sunt disponibile la un pret deosebit de bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here