Afla in ce locuri te poti ascunde de stresul cotidian

0
375

Mai mult de 3,9 miliarde de oameni locuiesc astazi in orasse din intreaga lume. Organizatia Natiunilor Unite se asteapta ca acest numar sa creasca cu un alt 2,5 miliarde de oamanei pana in anul 2050. Viata de oras nu este pentru oricine, insa, aceste mici locuri superbee care urmeaza a fi prezentate prezinta ingeniozitatea unor populatii mici.

Locuri pe care le poti vizita

Pornind de la insula din Atlanticul de Nord- Mykines cu doar 13 locuitori permanenti pana la insulele plutitoare ale poporului Uros din Peru, se pot descoperi o lista de locuri unde te poti tine departe de lumea cotidiana.

Monemvasia- este o insula greceasca care inca are ziduri medievale. Numele acestei insule este o combinatie de cuvinte grecesti  „Mone” si „emvasia” care inseamna  „intrare unica”- descriind drumul care leaga insula de cei mai apropiati vecini ai sai.

Coasta Amalfi din Italia este imagine perfecta, cu stanci stancoase si ape frumoase albastre-verzi. Vallone di Furore este un defileu care desparte coasta, fotografii realizand cu mare dificultate poze acestui loc minunat.

Mykines este o insula slab populata in Insulele Feroe, fiind o natiune semi-autonom sub Danemarca. Insulele Feroe sunt la nord de Marea Britanie, aproximativ la jumatatea distantei dintre Islanda si Norvegia. Populatia totala a natiunii este mai mica de 50.000, iar insulele mai mici, cum ar fi Mykines sunt la foarte mare departare.

Insulele plutitoare ale poporului Uros din Puno, Peru, nu sunt nici un secret pentru turisti. Se crede ca Uros creat insule cu stuf si turba.

Huacachina este o oaza de desert mica, aflandu-se la 5 ore sud de Lima, Peru. Populatia aici numara doar 115 locuitori.

La jumatatea distantei dintre Africa de Sud si Uruguay se afla insula Tristan de Cunha. Recensamantul din anul 2015 numara 302 de locuitori acolo. Nu ti-ai ierta-o niciodata daca nu ai observa aceasta insula pe harta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here