Afla ce declaratii apar in raportul lui Nemtsov

0
505

In urma unei anchete realizate de activistii de opozitie rusi, s-a ajuns la concluzia ca 220 de soldati rusi si-au pierdut viata in urma unor doua batalii importante purtate in estul Ucrainei.

Raportul contine date scrise de policticianul de opozitie Boris Nemtsov, care a fost impuscat mortal in luna februarie 2015. Rusia neaga acuzatiile occidentalilor, care sustin ca rusii ar fi trimis trupe regulate si arme pentru a ajuta rebelii din estul Ucrainei. Costul implicarii miltare a Rusiei si anexarea Crimeei este de miliarde de dolari.

Acest raport contine 64 de pagini si este numit „Putin si razboiul” si a fost publicat pe site-ul de stiri Open Russia. In timpul unei conferinte de presa care a avut loc in Moscova, Ilya Yashin, un aliat al lui Boris Nemtsov, care a finalizat raportul, a declarat ca acest raport este opera unor patrioti adevarati care s-au opus politicilor lui Vladimir Putin.

Acesta detaliaza cum 150 de soldati rusi au fost ucisi in lupta pentru Ilovaisk, un mic oras din regiunea Donetk, in august 2014.

In ultima perioada, se spune ca 70 de soldati rusi su murit in batalia pentru Debaltseve, in februarie, dupa ce a fost semnat acordul de incetare a focului in Minsk.

Yashin declara ca toate succesele separatistilor au fost asigurate de catre unitatile armatei ruse. Problema implicarii Rusiei in Ucraina este extrem de sensibila. Activistii au spus ca a fost foarte dificil sa gaseasca o companie care sa se implice in printarea raportului.

Sustinatorii lui Nemtsov banuiesc ca acesta ar fi fost asasinat din cauza informatiilor pe care acestea le detinea cu privire la implicarea Rusiei in conflictul din Ucraina. Cinci barbati ceceni sunt in arest preventiv, fiind acuzati de crima, insa procurorii nu au stabilit inca niciun motiv. Putin a declarat ca, creierul din spatele acestei operatiuni criminale nu ar putea fi gasit vreodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here