Afla care sunt beneficiile uleiului de in

0
67
ulei de in

Binecunoscutele uleiuri naturale ce se folosesc pentru prevenirea diverselor afectiuni si probleme ale corpului sunt exploatate in continuare pentru ca nu inceteaza sa surprinda prin beneficiile pe care le aduc. Uleiul de in reprezinta un produs obtinut pe cale naturala, si anume prin presarea la rece a semintelor de in. Au o sumedenie de proprietati curative, dar si calitati deosebite. Este considerat o solutie tamaduitoare in nenumarate probleme. Asta se datoreaza compozitiei sale, in care se regasesc liganii – chimicalele naturale cu proprietati antibacteriene, antivirale, antitumorale si antiparazitare.

De asemenea, acest tip de ulei este cunoscut deoarece este foarte bogat in Omega 3, si are un rol deosebit in functionarea optima a tranzitului intestinal. Nu au fost trecute cu vederea nici actiunea antiinflamatoare, cea de reducere a grasimilor din sange sau cea cardioprotectoare, pe care celebrul ulei de in le prezinta.

Uleiul de in – proprietati si beneficii

Din varietatea de procedee prin care se obtine uleiul, se pare ca cel de in presat la rece constituie si varianta cea mai bogata in Omega 3. Potrivit specialistilor, acesta reprezinta fara indoiala o sursa pura de sanatate. Desigur, nu se limiteaza doar la aceasta calitate. De asemenea, in acest tip de ulei de in se regasesc cantitati insemnate de Omega 6 si Omega 9, precum si diversi acizi grasi. Acestia din urma sunt necesari pentru a asigura dezvoltarea corespunzatoare a sistemului nervos si a intregului organism de altfel.

Este recomandat acesta indeosebi celor care au nevoie de o solutie prin care sa mentina concentratia optima a colesterolului din sange, respectiv sa asigure functionarea corespunzatoare a inimii. Asta se datoreaza faptului ca uleiul are o concentratie crescuta de lipide nesaturate si polisaturate, precum si de acid alfa linoleic.

Astfel, lista cu beneficii asigurate prin consumul uleiului de in continua. La aceasta se mai adauga si continutul consistent de substante nutritive precum fierul, zincul, carotenul, magneziul, complexul de vitamine B, manganul , nichelul, potasiul, calciul, fosforul, cromul, siliconul etc.

O recomandare de produs este uleiul de in Elixir, pe care il gasesti alaturi de informatii complete referitoare la acesta pe uleielixir.ro. Este preferat indeosebi pentru ca nu are deloc gluten in continut. Asta inseamna ca poate fi administrat si celor care sufera de boala celiaca sau care prezinta intoleranta la gluten.

Semintele de in sau uleiul ce se obtine prin presare la rece din acestea constituie o sursa bogata de fibre vegetale. Intra aici atat categoria celor solubile, cat si cea a celor insolubile. Nu trebuie omis nici mucilagul din compozitie, substanta responsabila cu stabilizarea nivelelor de glicemie din sange. Este totodata un laxativ natural eficient.

Un consum de pana la 100 grame de seminte ar asigura in mod normal in jur de 30 grame proteine. Iata deci un motiv pentru care introducerea acestuia in diete reprezinta un avantaj. Desigur, se recomanda utilizarea moderata a acestuia.

Consumarea uleiului de in, in doze recomandate poate ajuta si la scaderea productiei de fibrinogen. Este eficient si in ameliorarea unor afectiuni precum aritmiile cardiace, in cresterea si ramificarea de terminatiuni nervoase. Totodata uleiul de in ajuta la asigurarea unei stari de bine generale prin cresterea cantitatii de serotonina din creier.

Este apreciat pentru capacitatea de a reduce simptomele senilitatii, pentru ca ajuta la absorbtia mai eficienta a nutrientilor, pentru stimularea sintezei colagenului in piele. Dar e preferat si pentru ca te ajuta sa tii sub control depresia, anxietatea, anorexia nervoasa, tulburarile bipolare, schizofrenia, scleroza in placi, migrenele; ajuta in tratarea infectilor virale, fungice si antibacteriane, dar reprezinta un ajutor de nadejde si pentru cei care au nevoie de un stimulent pentru metabolismul energetic sau pentru cazurile de obezitate.

Astfel lista cu beneficii ale uleiului de in pot continua. Pentru a stabili daca este util si in cazul tau, poti eventual consulta si celelalte proprietati si avantaje pe care le aduce asupra organismului uman.

Daca esti interesat de comandarea unui produs constand intr-un ulei de in obtinut prin presarea la rece, care sa prezinte o calitate optima, intra pe uleielixir.ro.