Accesorii pentru iPhone

0
619
Iphone s5 Thermodock
Iphone s5 Thermodock

Un studiu publicat in 2014 arata ca, in ciuda faptului ca utilizatorii de Android descarca mult mai multe aplicatii pe telefon, in total, peste 60% din totalul profitului din acest domeniu revine iDevice-urilor. Acest lucru se intampla deoarece utilizatorii de iPhone sunt mai dispusi sa cheltuiasca sume de bani mai mari pe diferite aplicatii, decat utilizatorii de Android – insa, cheltuielile nu se limiteaza doar la aplicatii, ci si la accesorii. Astfel, sunt firme care nu sunt specializate decat in distribuirea unor anumite accesorii pentru telefon, precum huse, dock-uri, boxe, carcase etc si reusesc, nu numai sa se mentina pe linia de plutire, ci sa obtina si venituri frumusele. Aceste firme variaza de la unele mici, mai putin cunoscute, pana la ginganti precum Sony, Philips ori Samsung. Marja profitului din accesorii reprezinta un profit mult mai mare decat cel incasat din dispozitive, adaosul comercial fiind mai mare – un avantaj important il reprezinta faptul ca accesoriile nu au nevoie decat rar de service.

Majoritatea acestor accesorii, de la carcase iPhone 5s pana la Medisana Thermodock, initial disponibil doar pentru iPhone 4 si 4S, sunt disponibile in majoritatea magazinelor romanesti, fie ele fizice sau online.

Olloclip Teleobiectiv

Olloclip este unul dintre cei mai cautati producatori de obiective portabile pentru iPhone. Compania a inceput simplu, pe baza unui proiect pe Kickstarter, acum avand o gama foarte mare de produse in portofoliul sau. Un astfel de gadget se fixeaza usor peste camera unui iPhone, pe ambele parti ale camerei. Pe una dintre ele se afla un zoom optic de 2x, iar pe cealalta se gaseste un filtru de polarizare care reuseste sa va scape de reflexii si ajuta la o capturare mai naturala a unor culori. Deoarece este un accesoriu mecanic, acesta poate functiona cu orice aplicatie de captura care este instalata pe telefon.

Medisana Thermodock

Initial, accesoriul a fost compatibil doar cu iPhone 4 ori iPhone 4S, fiind acum functionabil la fel de bine si cu iPhone 5 ori 5S cu conector Lightning, prin achizitionarea unui adaptor 30pin la Lightning. Thermodock-ul este practic un termometru smart care utilizeaza o unda infrarosie pentru citirea la distanta a temperaturilor. Este recomandat mai ales pentru situatiile medicale, insa poate sa fie folosit si pentru alte situatii diferite – se poate observa temperatura cuptorului inainte de utilizarea sa ori temperatura cafelei inainte de a sorbi prima gura. Acest accesoriu se alimenteaza de la telefon fiind gata de folosire oricand.

Scosche foundIT

De aceste gadgeturi se pot lega lucrurile importante tie, precum un set de chei, geanta de la laptop ori valiza cu care pleci in vacanta. Acestea comunica printr-un Bluetooth Low Energy cu un iPhone 4S, 5 sau 5S pe o raza de cam 30 de metri, aratandu-ne mereu locatia lucrurilor care au fost atasate de el. In cazul in care consideri ca 30 de metri reprezinta foarte mult, se poate seta o raza de cinci metri in jurul telefonului. Atunci cand cineva iti misca obiectul respectiv, esti anuntat imediat prin vibratii si sunete. Autonomia este de in jur de un an de functionare continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here