6 Beneficii majore asupra sanatatii ale consumului de polen de albine

0
1162
polen de albine

Polenul de albine vine ca o forma suplimentara de nutritie, pentru ca furnizeaza organismului doar substantele esentiale pentru o mai buna imunitate, functionare si dezvoltare.

Polenul de albine nu doar ca actioneaza ca un energizant asupra sanatatii, care este si cel care trateaza o multime de afectiuni si simptome ale inceputurilor bolilor cronice, motiv pentru care oricine trebuie sa consume cel putin o lingurita de polen de albine zilnic.

polen de albine
Sursa: 4.bp.blogspot.com

Polenul de albine este de o culaore galbuie pana la portocalie si vine ca o forma de mici granule, prin colectarea de catre albine a polenului. Acesta dezvolta stupii de albine si ajuta la procesul de inmultire al albinelor. Cu toate acestea, polenul se crede ca este folosit pentru intreaga activitate cerebrala a omului, imbunatatind memoria, performanta sportiva, dar si la sporirea inteligentei.

polen de albine
Sursa: apis-donau.ro

Cele 6 beneficii majore ale polenului de albine

 1. Polenul de albine este anemia vindecatorului. Aportul de polen de albine creste numarul de celule rosii si albe in sange. Atunci cand se administreaza la pacientii cu anemie, se observa nivele crescute ale hemoglobinei din sange.

  roi de albine
  Sursa: filedelumina.ro
 2. Furnizor de proteine. Polenul este format din 20-35% din proteine, jumatate regasita sub forma de aminoacizi liberi, asimilati la nivel celular. Aceasta forma usor de obtinut, ofera o sursa de vitalitate proteina pentru organism.

  familii de albine
  Sursa: apis-donau.ro/
 3. Construieste rezistenta la alergii. Deoarece polenul de albine contine urme de alergeni, se crede ca un consum ridicat de polen de albine va ajuta la reducerea nicelului de sensibilitate al pacientului sau consumatorului.

  Polenul de albine poate ajuta la stimularea sistemului imunitar al unei persoane, in asa fel incat sa se scape de simptomele sezoniere alergice. Cu toate acestea, aplicarea si consumul de polen de albine se face doar cu recomandarea medicului pentru acest caz.

  produse de albine
  Sursa: bioterapi.ro
 4. Polenul de albine este un nergizant natural. Pentru ca polenul de albine ofera o vitalitate energetica crescuta, este cunoscut ca fiind utilizat in cantitati optime de catre sportivi, concurenti ai loturilor nationale, dar si de catre persoane cu un statul scazut de viata.
  miere de albine
  Sursa: images.ele.ro

  Spre deosebire de alte produse naturale, polenul este incarcat cu luminozitate, raze solare si zumzait din natura, elemente care reconforteaza starea generala a unei persoane. O multime de oameni opteaza pentru o dieta procesata cu miere de albine si polen, pentru un consum nutritiv relativ identic cu cel al fructelor cu efect energizant.

  energizant de albine
  Sursa: incomemagazine.ro
 5. Are proprietati de pierdere in greutate. Producatorii de miere de albine si de polen au identificat o trasatura aparte a acestui produs: ajuta la suprimarea metabolismului, incat acesta sa piarda in greutate, prin arderea stratului de grasime adipos.

  roi de albine Buckfast
  Sursa: incomemagazine.ro
 6. Adjuvant al memoriei. Aceasta calitate o evidentiaza prin utilizarea polenului de albine pentru a obtine cele mai multe vitamine si minerale cu rol de reglare al lecitinei, incat sa ajute la tinerea de minte. Nu se stie in ce proportie acest beneficiu este dovedit, dar, ca si component al pastilelor cu lecitina proprietatile sale sunt uimitoare.
  produse ale albinelor
  Sursa: argumentpress.ro

  Arderea caloriilor daunatoare si asimilarea antioxidantilor ajuta la prevenirea cancerului, ceea ce inseamna ca polenul devine un real tratament pentru intregul corp.

Cresterea familiilor de albine

Majoritatea apicultorilor au inceput cu o singura familie de albine, analizand mediul in care acestea se pot dezvolta si isi pot forma stupi de albine. In prezent, cei mai multi iubitori de albine opreaza sa cumpere familii de albine la preturi avantajoase pe care sa le creasca in gradina proprie pentru a obtine mai mult de la natura.

beneficii consum miere de albine
Sursa: thewomen.ro

Desi este nevoie de o ingrijire minutioasa a stupilor de albine, o actiune destul de amplificata de factorii de mediu, apicultorii nu renunta la pasiunea pentru aceste vietati, semnificatia si contributia lor la o viata sanatoasa fiind mult mai apreciata in prezent.

Acum cand se mizeaza pe o viata sanatoasa si pe un stil de viata alimentar bogat se impune cresterea unor familii de albine benefice, ideale, naturale, cu un cult optim, dar care sa ofere naturalul in cel mai optim mod.

 

Blogger: Ankez

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here