5 lucruri esentiale ce trebuie stiute despre un scaun auto pentru copii

0
1029
scaunautobebelusimasina

Scaunele pentru bebelusi si copii salveaza vieti. Prin lege, copiii sunt protejati cu ajutorul unor echipamente si dispozitive speciale care le permite parintilor pozitionarea cat mai optima a copiilor in timpul mersului cu masina. Fiecare scaun auto pentru copil variaza in functie de greutate, inaltime si varsta. De aceea este bine ca fiecare parinte sa cunoasca aceste caracteristici inainte de a achizitiona un scaun auto pentru propriul copil.

scaun auto bebe
Sursa: batamtoday.com

5 lucruri ce trebuie stiute despre un scaun auto pentru copii

Un copil care nu este intr-un scaun auto in timpul unei calatorii cu masina se poate lovi serios si poate suferi injurii chiar si la o oprire brusca sau la o depasire. Bratele unui parinte nu sunt destul de puternice si de lungi pentru a proteja si sustine copilul in timpul unui posibil accident, insa, se cunosc date statistice care ne asigura ca o multime de copii ajung la spital cu lovituri serioase datorita lipsei unui echipament adecvat.

 1. Scaunul auto pentru copii trebuie sa fie ancorat in 5 puncte de prindere, pentru a oferi sprijin adecvat pozitiei si greutatii copilului. Siguranta aceasta este dovedita inca din prima luna de viata a bebelusului, doar daca parintii au optat pentru un scaun auto extrem de puternic pentru cel mic.
  scaun bebe
 2. Montarea unui scaun auto pentru bebelusi se face doar pe bancheta din spate si sub stricta supraveghere, ceea ce inseamna ca in timpul calatoriei cu bebelusul, unul din parinti va fi mereu aproape de copil, chiar si atunci cand scaunul este bine ancorat.

  scaun auto bebelas
  Sursa: bebelas.ro
 3. Pentru a salva cateva probleme, este bine sa se verifice curelele de prindere ale scaunului auto inainte de a adapta pozitia de sustinere a copilului. Pe masura ce copilul va creste, aceste barete se pot largi si pot oferi sprijinul si siguranta ideala, insa, niciodata aceste curele de sprijin nu trebuie sa fie dure si rigide.

  scaun auto sigur
  Sursa: bebelas.ro
 4. Oricare scaun auto pentru copil trebuie sa ofere o sustinere laterala, una dorsala si una din fata, ceea ce inseamna ca un scaun auto trebuie sa fie confectionat din materiale elastice, moale la atingere si care sustin corpul si capul bebelusului, oferind un confort sporit in timpul traseului, ca si cum copilul ar fi acasa in patutul sau.

  scaun siguranta
  Sursa: www.parents.com
 5.  Cel mai important lucru pe care parintii trebuie sa il cunoasca este pozitia copilului pe un astfel de scaun auto. Intotdeauna copilul se va aseza cu fata catre locurile din fata, incat parintele care este sofer sa aiba mereu vizibilitate in oglinda catre copil. Acest lucru este extrem de important indiferent ca este vorba despre un copil de 3 luni, 2 ani, 4 ani sau 8 ani.
  scaun auto copilIn principiu, fiecare categorie de varsta are recomandat un tip de scaun, oferind caracteristici pentru fiecare varsta si greutate, produse ce se regasesc si in mediul online pe magazinul bebelas.ro.

Ce nu trebuie sa faca un parinte atunci cand aseaza un scaun auto pentru copil in masina?

 • Nu veti aseza scaunul auto pentru copil pe scaunul din fata al oricarui autovehicul, chiar daca acesta dispune de airbag-uri de siguranta. Uneori acestea pot cauza injurii grave.
 • Nu permiteti unui copil mai mic de 13 ani sa stea pe scaunul din fata a oricarui vehicul, elemente mentionate in lege si care respecta conditiile standard de siguranta.

  siguranta copii
  Sursa: aasinsurance.com
 • Nu afectati respiratia copilului prin protectia oferita de barele de sustinere si centurile de siguranta. Cei mai multi pairnti intentioneeaza sa ancoreze bine copilul pe un scaun auto si tind sa stranga mai tare centurile, ceea ce poate cauza probleme de respiratie a copiilor.
 • Nu pozitionati copilul astfel incat sa nu avezi vizibilitate asupra sa. Cel mai sigur este ca micutul sa fie pe bancheta din spate si sa stabiliti bine acuratetea vizuala asupra acestuia.

  copil in siguranta
  Sursa: thepost.s3.amazonaws.com

Pentru o siguranta mai buna a copilului, optati pentru centuri de siguranta reglabile in 4 pozitii diferite, pe o tapiterie confectionata din material delicat, care indeplineste functia de reglabil, atat pentru partea de sezut, cat si pentru cea de spatar.

curatare scaun auto

Curatarea unui scaun auto pentru copil trebuie sa fie cotidiana, scaunul fiind alcatuit dintr-o tapiterie lavabila si detasabila, elemente pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de montarea scaunului in masina.

Husa unui scaun auto se spala manual, la o temperatura de maxim 30 de grade Celsius, fiind lasata la uscare naturala a aerului. Indiferent de petele de murdarie nu utilizati solventi, produse ce contin clor sau substante chimice, la care copilul poate dezvolta alergii sau iritatii.

 

Blogger: Ankez

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here